Sinopsis drama Cindai Samarinda TV3

Sinopsis Drama Cindai adalah taruhan drama terbaru Ayda jebat bersama JS Pictures. Drama terbaru gabungan Ayda Jebat dan Syazuwan Hassan sebagai pelakon utama. Drama bersiri 15 episod ini akan menghiasi slot samarinda tidak lama lagi sebaik sahaja tamatnya drama Kerana Dia Manusia Biasa.

Drama ini merupakan hasil arahan dari pengarah Azman Yahya dan skripnya pula diolah oleh Markoto Kobota & Chinta Nadeesha, manakala penerbit bagi drama ini adalah produksi JS Pictures Sdn Bhd. Drama ini juga dibarisi oleh pelakon lain seperti Nazim Othman, Raysha Rizrose, Catriona Brian Ross, Niezam Zaidi dan ramai lagi.

BACA : Sinopsis RIndu Yang Terlarang

Pada mulanya Ayda jebat tidak berani menerima watak ini selepas membaca skrip. Ianya satu watak yang heavy dan memerlukan pemerhatian yang hebat. Namum akhirnya dia terima atas cabaran tersebut.

Sinopsis Drama Cindai
kredit foto https://www.instagram.com/dramasangat/

Sinopsis Drama Cindai

Kisah tentang kehidupan seorang gadis yang menghidapi bipolar disorder bernama Cindai, dia juga seorang gelandangan kerana tidak mempunyai saudara yang boleh ditumpang. Namun disisinya sentiasa ditemani dan dijaga oleh seorang insan bernama Amir lakonan Nazim othman.

BACA : Tips Shopping di Istanbul yang korang kena hadam

Cindai mudah berubah karekter, dari seorang yang ceria tetapi dia juga mudah marah. Amir setia bersama Cindai dan sentiasa berada di sisi Cindai di saat susah dan senang.

Jelas Ayda, drama Cindai sangat mencabar kerana karakter lakonannya akan berubah daripada sisi baik kepada antagonis

https://www.hmetro.com.my/utama/2019/07/473875/ayda-buru-anugerah-terbaik

Dahulu Cindai juga punya keluarga seperti orang lain, tapi kerana dendam cinta dari bekas tunangan ibunya dahulu akhirnya membawa kematian yang tragik untuk kedua ibu bapanya. CIndai menyaksikan kematian tersebut dihadapan matanya sendiri, dan akhirnya membawa kepada depression dan menjadi bipolar disorder. Cindai membesar di rumah anak yatim

Kemudian Cindai dari gelandangan dan dapat bekerja di sebuat resort dan akhirnya mempunyai keluarga.

BACA : sinopsis drama seadanya aku

Adakah semudah itu? yang pasti sebelum itu Cindai bertemu dengan Iskandar yang baik dengannya dan mula jatuh cinta. Namun patah hatinya bila mendapat tahu Iskandar sudahpun berkahwin dengan Yasmin (Rasyha Rizrose). Cindai merancang untuk memisahkan mereka berdua. Adakah cindai dapat memisahkan Iskandar dan Yasmin.

Tunggu drama yang akan bermula pada 23 Disember nanti

Sinopsis Drama Cindai

Info Drama

TARIKH TAYANGAN : 2019 / 10 PM
EPISOD : 15 Episod
SLOT : Samarinda
SALURAN : TV3
SKRIP : Markoto Kobota & Chinta Nadeesha
ARAHAN : Azman Yahya
TERBITAN : JS Pictures Sdn Bhd
PARA PELAKON : Ayda Jebat, Syazuwan Hassan, Nazim Othman, Catriona Brian Ross, Raysha Rizrose, Niezam Zaidi, Haeriyanto Hassan, Ainina Ahmad, Fatin Afeefa

Sinopsis Drama Cindai

Para Pelakon

 • Ayda Jebat sebagai Cindai
 • Syazuwan Hassan sebagai Iskandar
 • Nazim Othman sebagai Amir
 • Raysha Rizrose sebagai Yasmin
 • Catriona Brian Ross sebagai Dato Seri Kalsom
 • Niezam Zaidi sebagai Haniff 
 • Haeriyanto Hassan sebagai Rudy
 • Ainina Ahmad sebagai Najua

OST Drama Cindai

Sumber

 1. Disebalik tabir cindai
 2. Wikipidia Cindai
 3. Wikipidia slot samarinda

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!