Akhirnya Ziela Jalil temui pengganti

Ziela Jalil kahwin pengerusi masjid Mas’ud

Ziela Jalil kahwin kali ke2. Perkahwinan dengan Pengerusi Masjid Ibnu Mas’ud, Datuk Syed Osman Al Habshee Syed Omar pada 17 Februari 2019, kata Ziela, bukan berlandaskan kerana harta benda kerana suaminya, seorang yang sangat sederhana.

Hampir dua tahun menyimpan rahsia hidup bermadu, penerbit yang juga pelakon terkenal, Datuk Ziela Jalil mengakui terpaksa berbuat demikian kerana mahu menjaga hati banyak pihak.

Ziela jalil kahwin

Ziela Jalil kahwin lagi

Ujar Ziela, pada permulaannya, beliau cuba merahsiakan perkahwinan daripada keluarga termasuk anak-anak kerana tidak mahu melukakan hati mereka dan enggan mereka berasa seolah-olah sudah melupakan bapa mereka.

“Tetapi, saya sering tegaskan, tiada siapa yang mampu menggantikan tempat bapa mereka kerana dua lelaki ini berbeza.

“Mungkin sebelum ini saya sering mengatakan yang tidak akan berkahwin lagi, namun siapalah saya untuk menidakkan ketentuan Ilahi,” tuturnya

Namun, keperibadian, Syed Osman yang bersedia menerima kelebihan dan kekurangan dirinya menyebabkan Ziela terbuka hati menerima lamaran selepas lebih lima minggu berkenalan.

Menurut Ziela atau nama sebenarnya Norzila Abdul Jalil, Syed Osman juga seorang yang sangat terbuka apabila memahami dirinya yang sukar untuk melupakan kenangan hidup bersama suami pertama, Allahyarham Tan Sri Megat Junid Megat Ayob. Tapi kini Ziela jalil kahwin kali kedua

Ziela jalil kahwin

“Sebenarnya, saya selalu cakap pada orang tak nak, takkan dan tidak mungkin berkahwin lagi. Tiga ayat ini akhirnya saya telan balik sebab Allah yang menggenggam dan membolak-balikkan hati saya.

“Jadi, pada saat saya terlalu cintakan arwah, ternyata Allah berkehendak lain. Allah hadirkan takdir lain untuk saya.

“Arwah sentiasa ada tempat yang istimewa di hati saya. Begitu juga cinta lain daripada orang lain iaitu suami kini akan ada di sisi lain dalam hati saya.

https://www.hmetro.com.my/rap/2021/01/659833/ini-takdir-hidup-saya

Ziela Jalil sebenarnya , baginya sebagai wanita yang sudah selesa hidup sebagai ibu tunggal selama 11 tahun, bukan mudah untuk dia membuat keputusan kembali menjadi isteri atau lebih tepat untuk bermadu buat kali kedua.

BACA : Farah Anne Model Barbie Pertama Malaysia

Perkahwinan pertama dengan Tan Sri Megat Junid namun suaminya meninggal dunia akibat kanser prostat pada 2008. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Datuk Megat Firdouz Megat Junid dan Dr Puteri Julia Nabilah Megat Junid.

View this post on Instagram

A post shared by 𝔏𝔬𝔩𝔞 𝔞𝔩𝔥𝔞𝔟𝔰𝔥𝔢𝔢 (@lola.alhabshee)

3 Comments

  1. mrspip January 7, 2021
  2. Dorsett Pink January 16, 2021

Add Comment

error: Content is protected !!