SINOPSIS NOTA BUAT CEMPAKA

Sinopsis nota buat cempaka membawakan watak Cempaka Elina (Eyka Farhana) Jururawat mempunyai kekasih bernama Fikry (Nadzmi Adhwa). Walaupun hubungannya dengan Fikry ditentang keluarga, dia tetap memperjuangkan cintanya itu.

Sebenarnya cerita ini menarik seperti drama Greys’ attornamy, berkisar percintaan di Hospital. Kisah Doktor dan Jururuwat.

Fikry benar-benar memalukan Cempaka dan ahli keluarganya apabila tidak hadir pada majlis pernikahan mereka.

Sampai hati Fikhry !

Bagi membalas rasa malu yang ditimbulkan Cempaka, dia harus akur dengan permintaan ibu bapanya supaya bertunang dengan lelaki pilihan mereka iaitu Dr Lukman Haris

Apa lagi yang boleh Cempaka lakukakn. Ianya begitu sukar tapi dia perlu cuba bertahan demi menjaga air muka insan yang disayanginya.

Dalam pada itu, Dr. Luqman Harith Rela dalam terpaksa . Dia dijodohkan dengan Cempaka Elina atas pilihan keluarganya sama seperti Cempaka. . Hakikatnya dia sudah memiliki pilihan hati sendiri iaitu gadis bernama Dyja.

Baca : Sinopsis Melastik ke hatimu

Memendam Rasa

Seperti dijangka, Hubungan mereka tidak semesra mana bila masing-masing terpaksa memendam rasa kerana tidak pernah mengenali sebelum ini. Luqman pada awalnya begitu ego kerana tak menunjukkan minat terhadap Cempaka.

Namun segalanya berubah dimana dia mula rasa tergugat dengan kehadiran pemuda dikenali sebagai Dr Mathew yang cuba berterusan untuk mendekati dan merebut cinta Cempaka daripanya yang sentiasa dingin.

SINOPSIS NOTA BUAT CEMPAKA

Sementara itu Cempaka pula dalam diam merasakan dirinya sebagai orang ketiga kepada kisah cinta Luqman dengan kekasihnya Dyja. Pada masa sama Cempaka juga selalu mendapat nota-nota daripada seseorang yang tidak dikenali.

Dapatkah ikatan jodoh yang kuat meleburkan rasa ego dimiliki dalam diri Cempaka mahupun Dr. Luqman?

SINOPSIS NOTA BUAT CEMPAKA

INFO DRAMA SINOPSIS NOTA BUAT CEMPAKA

  • JUMLAH EPISOD : 26 episod
  • TARIKH TAYANGAN : 6 Jun 2019
  • WAKTU SIARAN : Khamis-Ahad, 7:00 malam
  • SIARAN TV : Slot Widuri TV1 (RTM)
  • PENULIS SKRIP : Sofia J Rhyland
  • PENGARAH : Lizam Togil Ujang
  • TERBITAN : A Ten Alliance


PELAKON NOTA BUAT CEMPAKA

Eyka Farhana, Daler Yusof, Allan Toh, Hani Nazrina, Rosnah Johari, Syuhaida Abraz, Marisa Yasmin, Qasrina Qistina, Khairil Anwar Aman, Nadzmi Adhwa, Azhar Amir, Rahim Jailani, Ikhram Juhari, Azzahra Ahmad, Lia Asmizza, Iman Zulkarnain, Zila Bakarin 

OST

One Response

  1. fuzy hamid January 26, 2021

Add Comment

error: Content is protected !!