Sinopsis Takdir Yang Tertulis TV3

Sinopsis TAKDIR YANG TERTULIS ini diterbitkan oleh RadiusOne dibawah arahan Shahrulezad Mohameddin, membariskan Nazim Othman, Nad Zainal, Alvin Chong, Elvina Mohamad, Adik Isaac Iman dan Didie Alias.

Masih terbayang drama yang hit tahun lepas gandingan Nad zainal, Remy ishak dan Mimi dalam Drama Hati yang tersakiti. Ramai yang emo emo bila tengok drama tu

Sinopsis Takdir Yang Tertulis

Drama Takdir yang tertulis Bikin Emosi turun naik

Mengisahkan pasangan Juweta dan Azlan yg sering dilanda masalah rumah tangga.Juweta (Nad Zainal) sebagai wanita yg bekerjaya selalu sibuk menguruskan syarikat milik arwah bapanya.

Cuma sikapnya sebagai seorang ketua terlalu terbawa-bawa ke dalam urusan rumah tangga dan tidak pernah menghormati Azlan (Nazim Othman) sebagai seorang suami.

Aduh.. ini yang aku takut kalau perempuan menjadi Lady Boss Sedikit sebanyak memang ada tempiasya juga.

Azlan sebagai seorang suami dan juga rakan kongsi berasa penat dengan sikap Juweta yg tidak pernah menghormati dirinya dan dia juga malu apabila Juweta memarahi dirinya di hadapan staf kerana tidak suka dengan cadangan projek yg diurusnya.

Lelaki pun ada ego kan. Tambah- tambah bila isteri buat begini

Sinopsis Takdir Yang Tertulis

Plot Twist yang mendebarkan

bagi Azlan, Juweta sudah jauh berubah daripada Juweta yg dikenali sebelum mereka berkahwin yg kononya akan sentiasa mencintai dirinya.

sebaik tiba di rumah, Juweta cuba berbincang dan meminta maaf kerana keterlanjuran sikapnya di pejabat. tapi Azlan tidak boleh terima apabila Juweta seakan masih menyalah dirinya atas semua yg berlaku.

Azlan merasakan jalan terbaik untuk menyelesaikan konflik rumah tangga mereka adalah berpisah.

Azlan akhirnya tidak tahan lagi dengan Juweta yang tidak pernah menghormatinya sebagai suami, telah melafazkan cerai terhadap Juweta.

Berasa dikhianati, Juweta nekad untuk ke pejabat dan memecat Azlan yang bekerja bersamanya.

Tetapi, tibanya Juweta di pejabat, Juweta terkejut saat melihat kehadiran peguam syarikat untuk membawa khabar buruk.

Malah, sahabatnya sendiri , Ruhila (Elvina Mohamad) telah mengkhianatinya dengan cara yang paling kejam – iaitu menjadi madunya!

Tapi, siapa pula Ean (Alvin Chong) dalam konflik mereka? Apakah pengakhiran jalan cerita ‘Takdir Yang Tertulis’ ini?

BACA : SINOPSIS MARRY ME SENORITA

Episod 1

Juweta, seorang wanita yang angkuh dan mementingkan diri. Sikapnya yang dingin bukan sahaja mengundang rasa kurang senang pekerjanya malahan kepada suaminya, Azlan. Azlan hanya mampu bertahan dengan karenah isterinya itu. Walaupun sikap Juweta seperti itu, namun Juweta tetap seorang ibu yang penyayang kepada anaknya, Mika.

Episod 2

Juweta tak dapat terima hakikat yang Azlan berani untuk melafazkan cerai kepadanya. Juweta tahu Azlan takkan berani untuk menceraikannya. Juweta mula syak Azlan ada sesuatu yang cuba disembunyikan tanpa pengetahuannya. 

Episod 3

Hubungan antara Juweta dan Azlan semakin dingin. Juweta mula syak Azlan selama ni ada perempuan lain tanpa pengetahuannya. Juweta mula mencari kepastian tentang Azlan. Sementara Mika mula sedih bila tahu ibubapanya bakal bercerai tak lama nanti. Ruhila cuba menenangkan Mika yang kecewa dengan situasi ibubapanya itu.

Episod 4

Kejutan buat Juweta apabila Azlan secara tiba-tiba mengumumkan dia sebagai CEO terbaru di hadapan para pekerja. Bukan saja syarikat milik Juweta yang dirampas oleh Azlan, malahan Azlan juga membuat pengakuan yang Ruhila isteri keduanya. Selama ini, Azlan dan Ruhila sudah berumahtangga tanpa pengetahuan Juweta. 

Episod 5

Ruhila tidak mahu menyusukan anaknya Mika. Dia benci Mika. Ruhila menghalau Mika. Cik Salmah menghasut Azlan agar membuang Mika dengan alasan anaknya Ruhila akan menjadi gila kerana meroyan.
Juweta telah dihalau keluar dari rumahnya sendiri oleh Cik Salmah dan Azlan. Lebih mengejutkan, Juweta menerima tamparan hebat apabila Mika yang selama ini dia jaga adalah anak kepada Ruhila. Juweta kini hilang arah selepas segala yang dimilikinya telah dirampas tanpa belas kasihan.

Pastikan Korang Menonton Drama hebat ini

Saksikan Takdir Yang Tertulis dan Melastik Ke Hatimu untuk ketahui mampukah Juweta dan Haura leraikan kemelut kehidupan mereka bermula 21 Januari 2021 ini.

Dapatkan maklumat lanjut drama-drama ini di xtra.com.my dan laman-laman media sosial rasmi Facebook, Instagram dan Twitter TV3 Malaysia dan Drama Sangat.

Info sinopsis Drama Takdir Yang Tertulis

 • Produksi :Radius One
 • Pengarah : Shahrulezad Mohameddin
 • Penulis Skrip: Shahrulezad Mohameddin
 • Slot : Samarinda TV3
 • Mula Tayangan : 21 Januari 2021Episod : 15
 • Masa : Isnin-Khamis | 10.00 Malam
 • Pelakon : Nad Zainal, Nazim Othman, Elvina Mohamad, Alvin Chong,Isaac Iman, Didie Alias, Uchee Fukada, Iman Suhana, Muaz Fitri, Afidah Bee

OST Drama takdir Yang Tertulis

4 Comments

 1. sueizza February 1, 2021
 2. ummi nani February 1, 2021
 3. Dorsett Pink February 3, 2021
  • azni February 3, 2021

Add Comment

error: Content is protected !!