Sinopsis Mr. Blind Date, Cina buta punya pasal

Sinopsis Mr. Blind Date | Nantikan drama adaptasi novel My Mr Blind Date karya Julia Ayu akan mengisi slot Akasia TV3. Drama ini diterbitkan oleh produksi Creative Skill Solution dibawah arahan Idora Abdul Rahman dan membariskan pelakon seperti Raden Zaharatul, Hafidz Roshdi, Syarul Ezani, Syazuwan Hassan dan ramai lagi.

Blind date = Cina buta ?

Jeng..jeng

Bella Ammara diceraikan dengan talak tiga dek fitnah ibu mertua. Dia berusaha bangun dari rebahnya tapi bertemu pula dengan Daniel Rizki. Hampir saja mereka jatuh cinta tetapi takdir berkata berbeza. Terpisah 2 tahun, takdir mempertemukan mereka semula.

Saling jatuh cinta kunci kepada perkahwinan Ammara dan Rizki tetapi tanpa Ammara tahu Rizki sebenarnya sepupu dan juga cina buta kepada Afiq Adam, suaminya

Sinopsis Mr. Blind Date

Sinopsis Mr. Blind Date, kisah Cinta Bella Ammara dan Afiq Adam

Bella Ammara memilih untuk berkahwin bersama Afiq Adam berbanding keluarganya. Dia menganggap keluarganya pilih kasih antara dia dengan kembarnya, Bella Batrisya. Kerana cinta dan rasa diri tersisih, Ammara sanggup keluar dari keluarga Tuan Abdullah. Pada Ammara kebahagiaan yang dia cari adalah bersama Afiq Adam.

Tapi tanpa disangka, fitnah yang ditabur ibu mertua meranapkan rumah tangga Ammara dan Afiq hinggakan talak 3 yang dilafaz Afiq menjadi pengakhiran kepada kisah cinta mereka.

Cerai Talak 3

Setelah talak dilafazkan Ammara dihalau pula keluar dari villa mewah Afiq. Mujurlah ada Sakinah yang membantu membawa Ammara tinggal di rumahnya. Sebulan Ammara hidup dalam rasa kesedihan, bertambah menyedihkan apabila Ammara mendapat berita daripada adiknya, Mikhail yang kembarnya, Bella Batrisya meninggal dunia.

Terjawablah segala rahsia selama ini, mengapa dan kenapa Bella Batrisya diberi perhatian yang lebih, ia kerana Bella Batrisya menghidap penyakit jantung. Ammara yang menyesali dengan segala kesalahannya pada keluarganya memilih untuk menghukum diri sendiri dengan hidup di Kuala Lumpur walaupun Mikhail memujuk untuk pulang semula ke rumah.

Rizki terpaksa setuju dengan idea sepupunya iaitu Afiq Adam untuk mendekati Ammara, wanita yang dia temui sewaktu di malam blind date itu.Rizki dan Afiq ada misi mereka tersendiri. Misi Afiq – mahu Rizki ambil hati Ammara, kahwini Ammara dan ceraikan Ammara. Misi Rizki – dekati Bella Ammara – Cari kebenaran adakah benar Ammara ini bukan Bella yang dia temui di Paris.

Dia keliru kerana awak Paris nya itu mengenalkan diri padanya sebagai Bella Ammara sedangkan Afiq pula memberitahunya Bella Ammara adalah isterinya. Jika sahih Ammara itu bekas isteri Afiq, maka Rizki harus menjadi cina buta untuk Afiq Adam demi untuk dia mengetahui di mana kembar Bella Batrisya berada.

Itu janji antara Afiq dan Rizki

Kisah mereka bukan setakat ini, berpusinng2

Info drama mr.blind date

 • Episod: 28
 • Tarikh Tayangan: 2023
 • Rangkaian: Slot Akasia TV3
 • Skrip: Siti Solehah Abdul Ghani, Ramlah Rashid, Eja Lorena
 • Pengarah: Idora Abdul Rahman
 • Produksi: Creative Skill Solution
 • Pelakon: Raden Zaharatul, Hafidz Roshdi, Syarul Ezani, Syazuwan Hassan, Aleza Shadan,  Khalida Balqis, Hanna Halim, Amir Mirza, Marc Syahmie

Watak Pelakon Sinopsis mr.blind date

 • Raden Zaharatul sebagai Bella Ammara
 • Hafidz Roshdi sebagai Daniel Rizki
 • Syarul Ezani sebagai Afiq Adam
 • Syazuwan Hassan sebagai Kamal

novel mr. blind date

Kalau rasa-rasa tak dapat tunggu kesudahan drama ini, apa kata korang beli novel mr.blind date ni. heheh inilah yang aku buat.

Adui emo pulak cerita cerita macam nih , macam drama andai itu takdirnya di AStro tu. stress sis tengok

Add Comment

error: Content is protected !!