Tengah berusaha nak kurus dengan KITSUI Meal Replacement

Kitsui Meal Replacement | Itulah… gara-gara makan terlampau masa cuti bandung hari tukan berat badan dah naik sampai 61.5kg hehehhe. Lepas tu aku pulak dah plan masuk program kurus di opis, ada hari boleh kawal makan ada hari ada hari lapar nasi

Sebulan yag pertama aku kawal makan dan bersukan, tapi hahah berat badan macam yo-yo sebab kadang-kadang aku tewas nampak makanan sedap sedap nih.

Jadi aku nak cuba Meal Replacement pulak, bak kata orang sukan dah , kontrol makan dah jadi so kita double triple usaha untuk kurus balik macam dulu.

Tapi korang faham tak apakah itu meal replacement ini ? haaa mari aku nak cerita yang asas ni dulu, supaya korang paham bagaimana KITSUI Meal Replacement ni boleh bantu korang untuk capai berat ideal

kitsui meal replacement

Apakah Meal Replacement

  • Meal Replacement adalah produk makanan yang diformulasikan untuk menggantikan makan sehari-hari. Ia dapat berupa shake, bar, atau jenis makanan lain yang memenuhi keperluan nutrisi harian seseorang.
  • Meal Replacement biasanya mengandungi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, dan mineral yang diperlukan untuk menjaga kesehatan dan memenuhi kebutuhan energi harian.

So konsep yang sama untuk KITSUI Meal Replacement ini

kitsui meal replacement

Apakah KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS ( KMRP )

Konsep yang sama untuk KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS ®️ KMRP. Tapi pihak KITSUI menekankan ia adalah program diet yang sangat rendah kalori. Dapat Mengurangkan pengambilan tenaga sehingga 800 kalori sehari bermakna badan anda akan menarik tenaga daripada simpanan lemaknya sendiri.

Macam aku, pengambilan kalori sehari mengikut MyFitnesPal tidak boleh melebih 1200 kalori, kalau lebih tu siaplah bagai dipam pam badan ni nanti.

Kalau aku makan mee kari semagkuk 450kalori, tapi belum tentu kenyang hehehe. so pengambilan KITSUI Meal Replacement ni hanya 120kalori satu sachets.

Nampak tak ?

So basicially dengan KMRP mudah disediakan.

KMRP dirumus secara saintifik untuk memenuhi keperluan pemakanan orang ramai pada program diet kalori yang sangat rendah.

DIET PROGRAM KITSUI KMRP®️

Anda boleh mulakan kitsui diet program KMRP dengan hanya rm39.90 shj

DIET PROGRAM KMRP LEVEL 1 – Untuk menurunkan berat badan yang normal (Kurangkan 1 hingga 3 kg sebulan), 1 paket sehari (1 penggantian makanan)

DIET PROGRAM KMRP LEVEL 2 – Untuk menurunkan berat Badan yang sederhana (Kurangkan 3 hingga 4 kg sebulan), 2 paket sehari (2 penggantian makanan)

DIET PROGRAM KMRP LEVEL 3 – Untuk menurunkan berat badan intensif (Kurangkan 5 kg & ke atas sebulan), 3 paket sehari + 1 hidangan yang mengandungi sayur-sayuran dan buah-buahan (3 penggantian makanan)

kitsui

Apakah Ciri-ciri kebaikan KMRP ?

  • Berkualiti tinggi dan kaya dengan nutrisi
  • Rendah Kalori Hanya 124 kalori setiap sachet.
  • Mengandungi Vitamin & Mineral Penting – Produk KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) mengandungi 18 vitamins dan minerals penting – termasuk vitamin A, B12, B1, B2, B6, D, D3, E, C, magnesium, Zink, kalsium, Biotin – untuk membantu menjaga kesihatan sepanjang melakukan penurunan berat badan anda.
  • Sumber Serat yang Baik- Produk KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) adalah sumber serat yang baik, yang boleh membantu memastikan anda merasa kenyang, sambil menyokong penurunan berat badan anda.
  • Rasa Enak, Dirumus dengan chocolate milk powder dan cip biskut yang lazat dan sebagainya.

Kelebihan menggunakan Meal Replacement untuk kurus

  • Meal Replacement membantu kawal jumlah intake makan dan pengambilan kalori, sehingga membantu mengurangkan berat badan secara efektif.
  • Ia juga memastikan bahwa seseorang tetap mendapatkan nutrisi yang diperlukan, meskipun sedang berusaha mengurangkan berat badan.
  • Meal Replacement juga praktikal dan mudah dibawa kemana-mana, sehingga dapat membantu mempertahankan gaya hidup sihat dan diet yang seimbang meskipun sedang dalam perjalanan.

Kepentingan nutrisi sewaktu penurunan berat badan

Benda yang paling penting perlu kita ingat, walaupun nak kurus janganlah sampai tidak ada nutrisi, sampai tidak ada zat dalam badan.

  • Nutrisi memegang peranan penting dalam proses mengurangkan berat badan. Penyerapan nutrisi yang seimbang dan akan dapat memenuki keperluan harian sangat penting untuk menjaga kesihatan dan membantu mengurangkan berat badan secara efektif.
  • Meal Replacement memastikan bahwa seseorang tetap mendapatkan nutrisi yang diperlukan, sehingga membantu proses mengurangkan berat badan menjadi lebih efektif dan sehat.

Bahan-bahan Premium dalam KRMP

  • Bijirin Oat
  • Oat protein
  • Konjac 
  • L-Carnitine 
  • Biji Chia 

Produk Meal Replacement dari Kitsui Malaysia diformulasikan dengan bahan-bahan berkualiti tinggi dan diproses dengan teknologi canggih, sehingga memastikan bahawa seseorang tetap mendapatkan nutrisi yang diperlukan

Harga RM39.90

Faktor penting dalam pemilihan Meal replacement

Apa sahaja pilihan Meal replacement koranh, sila pegang 3 faktor penting ini.

  • Kualiti nutrisi: pastikan bahwa Meal Replacement yang dipilih memenuhi kebutuhan nutrisi harian dan memastikan bahwa seseorang tetap mendapatkan nutrisi yang diperlukan.
  • Kemudahan dalam pengambilan: pilih Meal Replacement yang praktikal dan mudah dibawa kemana-mana sahaja, faktor ini penting untuk kita mempertahankan gaya hidup sihat dan diet yang seimbang walau di mana kita berada.
  • Harga yang mampu milik : carilah Meal Replacement yang berkualiti tinggi namun dengan harga yang mampu milik. Rugi kalau kita dah ‘invest’ produk yang ribuan ringgit tapi kita tidak mengamalkannya.

Bagaimana Rutin yang terbaik menggunakan Meal Replacement Kitsui untuk kurangkan berat badan

  • Mulailah dengan menggantikan 1-2 makan sehari dengan Meal Replacement.
  • Pilih Meal Replacement yang sesuai dengan selera dan preferensi Anda, sehingga Anda tetap merasa puas dan tidak bosan dengan diet Anda.
  • Pastikan untuk tetap mempertahankan gaya hidup sihat lainnya, seperti olahraga dan tidur yang cukup, untuk membantu proses mengurangkan berat badan.
My project 4

Cara pengambilan: 

  1. Tambah satu paket KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS ®️ KMRP  30 Grams ke 200-250mL air sejuk atau air suam
  2. Kacau atau goncang untuk melarutkan. 
  3. Jangan gunakan air mendidih. Boleh guna air sejuk atau air biasa. 
  4. Semua produk yang disediakan hendaklah di minum dengan segera Dan Produk harus di simpan tempat dingin dan kering.

Soalan Lazim

Bolehkah saya minum KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP)dengan air?

Anda boleh menambah air sejuk untuk rasa yang lebih baik atau air suhu bilik.

Anda boleh menambah air sejuk untuk rasa yang lebih baik atau air suhu bilik.

Boleh , Anda boleh menambahkan oatmeal dan lain ke dalam KMRP tetapi pastikan ia mengandungi kalori Yang rendah.

Bolehkah ibu mengandung mengambil KITSUI MEAL REPLACEMENT PLUS (KMRP) ?

Tidak sesuai untuk ibu mengandung tetapi sesuai untuk ibu menyusu dan berumur 18 tahun ke atas.

Untuk maklumat lanjut :

One Response

  1. Mama Reen February 15, 2023

Add Comment

error: Content is protected !!