Buffet Ramadhan Hotel Fairfield, hotel baru jamukan juadah menarik

Buffet Ramadhan pasti datang seiring dengan bulan Ramadhan bulan yang ditunggu-tunggu oleh umat Islam. Selain dari itu pastinya kemeriahan bulan ramadhan ini diteruskan dengan tradisi iftor bersama rakan-rakan dan saudara mara.

Pastikan Hotel Fairfiled menjadi salah satu lokasi untuk korang berbuka puasa kelak. Hotel Fairfield by Marriott Kuala Lumpur juga amat mengalu-alukan semua tetamu dengan tangan terbuka untuk berbuka puasa bersama 24 Mac 2023, Jumaat hingga 19 April 2023, Jumaat.

Jikalau hunt untuk buffet ramadhan selangor dan jugak di Kuala Lumpur, harapnya Hotel Fairfield ini juga akan menjadi pilihan para tetamu kelak.

Restoran istimewa hotel, Lesung, Fairfield by Marriott, menawarkan suasana yang sempurna untuk malam berbuka puasa. Dengan suasana yang indah untuk berbuka puasa dan pelbagai pilihan menu makanan Malaysia terkenal yang menyelerakan yang dicipta oleh chef berbakat Buffet Ramadhan.

Kalau nak tahu senarai lengkap Buffet Ramadhan 2023 Hotel di Selangor dan Kuala Lumpur korang jengahlah entri aku satu lagi

Lokasi Hotel Fairfield

Memandangkan ianya hotel baru, pastikan korang tahu lokasi sebenar hotel ini . Ianya terletak lebih kurang daripada 10km dari pusat bandar

Hotel Fairfield Kuala Lumpur terletak di Jalan Pahang, mengambil masa lebih kurang lima minit berjalan kaki ke stesen monorel dan LRT. Para tetamu boleh sampai ke Fairfield Kuala Lumpur dengan cepat dengan mengakses pengangkutan awam.

Dengan pemandangan bandar Kuala Lumpur dari hotel, tetamu boleh menikmati iftar mereka dengan pemandangan bandar yang menakjubkan dan makanan yang lazat. Hotel Fairfield juga ingin bersama-sama memeriahkan Buffet Ramadhan kuala lumpur ini.

Restoran Lesung lokasi utama untuk majlis buffet ramadhan mempunyai suasana yang selesa dan santai daripada hiasan itu sendiri, menjadikannya sesuai untuk semua peringkat umur untuk berbuka puasa.

Buffet Ramadhan 2023

Tema Buffet Ramadan Hotel Fairfield

Serambi Selera dipilih sebagai tema bufet ramadhan tahun ini kerana ia mewakili perkataan Melayu tempat menjamu selera, dengan kepelbagaian pilihan makanan dan juadah Malaysia yang ditawarkan hotel sepanjang tempoh bufet Ramadhan.

Para tetamu boleh menuju ke Surau di Aras ‘S’ untuk menunaikan solat. Surau di hotel ini menawarkan pemandangan panoramik bandar dan ruang yang luas yang selesa untuk solat.

Buffet Ramadhan

Pilihan Menu Buffet Ramadhan

Masakan Melayu semestinya menjadi pilihan masakan bufet Ramadhan tahun ini untuk menepati kegemaran rakyat Malaysia.

  1. Ulam ulaman, yang terdiri daripada pelbagai kerabu yang menarik, dan pilihan ulam yang lain.
  2. Bubur lambuk yang mesti ada boleh didapati di stesen sup bersama pilihan sup yang berbeza.
  3. Masakan Melayu utama, pilihan menarik seperti Nasi Minyak Nusantara, Gulai Ikan Tenggiri Tempoyak, Sambal Udang Petai, Asam Pedas Ekor Lembu Belimbing Buluh, dan Masakan Melayu lain yang menyelerakan akan tersedia untuk dipilih pada bufet Ramadan.
  4. Beberapa gerai akan disediakan, daripada gerai live-action dan bakar-bakar sehinggalah ke gerai Durian dan buah-buahan.
  5. Salah satu menu kemuncak Bufet Ramadhan tahun ini, Sup Gear Box, dihidangkan bersama Roti Benggali, akan dilakukan di gerai live-action bersama pelbagai menu lazat lain dari gerai yang berbeza.
  6. Gerai buah-buahan yang menawarkan pelbagai pilihan buah-buahan tropika. Salah satunya ialah Durian D24, pengguna buah-buahan yang sangat dihargai di Asia Tenggara.
  7. Para tetamu juga boleh keluar ke gerai kuih muih untuk pelbagai pilihan kuih muih dan manisan untuk manisan
Buffet Ramadhan Hotel fairfield

Harga Buffet Ramadhan Hotel Fairfield

Serambi Selera 2023, Lesung Fairfield by Marriott Kuala Lumpur boleh didapati dari 24 Mac, Jumaat, hingga 19 April 2023, Jumaat, yang terdiri daripada 27 hari Ramadan.

Para tetamu boleh merasai dan mencuba masakan Melayu Tradisional di Bufet Ramadhan pada harga RM138nett (Dewasa) dan RM68nett (Kanak-kanak) berumur 5 hingga 11 tahun.

Walau bagaimanapun, anda boleh berjimat RM40 dengan mendapatkan tempat anda semasa promosi early bird berharga RM98nett (Dewasa sahaja). Tetamu hendaklah membuat tempahan masuk tiga hari sebelum tarikh kunjungan tersebut.

Untuk tempahan, hubungi 03-2777 7777 (samb.747)

atau,

WhatsApp +60 10-760 5455 / +60 18-918 7561 (En. Saiful – Pengurus Restoran)

Buffet Ramadhan kuala lumpur

Pilihan Modernmumthingy

Dengan jumlah makanan tersedia yang banyak sukar untuk membuat pilihan, tetapi terdapat menu yang membuatkan aku teringat-ingat dan sangat “WOW”

Pastikan ambil Asam Pedas Ekor yer, rasanya memang mantap dan rempah ratus serap hingga daging. Menurut Chef itu memang suatu yang istimewa yang direka khas untuk Hotel Fairfield yang julung kali membuka ruang buffet ramadan pada tahun ini.

Sambal Udang Petai juga juadah yang sangat fresh dan cukup rasa pedas dan manis udang tersebut.

Penutup makan nanti jangan lepaskan peluang untuk menikmati Durian D24, di ruang legar balkoni. sesuatu yang istimewa dari pihak hotel ini.

Info Fairfield by Marriott

Fairfield by Marriott direka untuk memberikan penginapan yang lancar melalui perkhidmatan yang dipercayai dan ruang yang mesra dan menarik. Selain Wi-Fi percuma dan sarapan panas, Fairfield menawarkan bilik dan suite yang direka dengan teliti yang menyediakan ruang tamu, bekerja dan tidur yang berasingan.

Dengan lebih 1,000 hartanah di seluruh dunia, Fairfield berbangga untuk menyertai Marriott Bonvoy, nama baharu program pelancongan Marriott menggantikan Marriott Rewards®, The Ritz-Carlton Rewards® dan Starwood Preferred Guest® (SPG).

Program ini menawarkan ahli portfolio luar biasa jenama global, pengalaman di Marriott Bonvoy Moments dan faedah yang tiada tandingannya termasuk memperoleh mata untuk penginapan hotel percuma dan malam ke arah pengiktirafan status Elit.

Untuk mendaftar secara percuma atau untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang program ini, lawati MarriottBonvoy.com. Untuk maklumat lanjut atau tempahan, lawati www.fairfieldinn.com, juga kunjungi Facebook atau ikuti @FairfieldHotels di www.twitter.com/fairfieldhotels.

One Response

  1. Izyan IQ March 3, 2023

Add Comment

error: Content is protected !!