Norwex cloth trending dikalangan surirumah, cuba dulu baru tau

10 kelebihan kain norwex dan trending memang viral Untuk surirumah. Sebabnya kain lap ni banyak darjatnya. Kain lap pinggan, kain lap meja kotor, kain lap periuk, kain lap cermin.

Jangan buat pasal yer. Boleh Gaduh. Sebab itu bila inovasi kain ni keluar aku sangat sangat happy. Jadi sebab itulah aku nak kongsikan

Senang cakap kain norwex ni memang membawa spark of joy. Ramai yang ulang ulang membeli disebabkan puas hati dengan kualiti kain. Paling best kain ianya tidak berbau lansung. Cukup seminggu sekali sahaja untuk deep cleaning.

mesti orang cakap kenapa norwex mahal kan?

sebab ‘kain buruk’ ini mahal kerana ada Perak di dalamnya

Bukan spark of Joy sahaja yang aku inginkan, tetapi untuk bekas pesakit endometriosis macam aku memang kena extra jaga dengan penggunaan bahan kimia. Bahan Kimia ini maksud aku adalah bahan pencuci yang aku gunakan selama hari ini.

Panjang lebar aku cerita dalam entri Kenapa Norwex Bagus, Tiada lagi Kebergantungan Bahan Kimia dalam kehidupan

Kain Norwex Paling Best – window cloth eh enviro kut?

Bagi aku yang paling best , untuk orang yang tak rajin macam aku tapi berangan nak pakai coffee table cermin. Ini lah jawanpannya. Paling wow cubalah window cloth. Effortless. Kain + air boleh buat cermin berkilat-kilat.

Tidak payah lagi menggunakan suratkhabar untuk pastikan cermin berkilat. Separuh kain dilembabkan, separuh lagi dibiarkan kering. Jadi mulakan lah kerja mengelap tu.

Banyak aku nak cerita, tapi aku dah rumuskan 10 sebab dan kelebihan kain Norwex ni dibawah

Kalau korang betul betul nak cuba, nah sis bagi korang contact untuk tahu harga dan jenis kain norwex sebab tak semua orang masalah sama. Korang kena tahu area mana yang target nak clear or cuci. Senang untuk derang guide.

So bolehlah jimat sikit duit. Jangan main beli sahaja di shoppee tak ada sapa-sapa guide kan. Kalau terus Jadi Elite Customer akan dpt 15% lagi.

Kain norwex ada banyak jenis. Untuk cermin, untuk dapur. Yang kitchen cloth tu pun hebat. Sekali lap untuk kawasan yang penuh minyak tanpa sabun pun mampu membuatkan permukaan clear.

Kalau ada part dapur yang berdaki tu haaa ini lah masanya untuk mencuba. Bath towel jangan lupa, sudahlah ringan tapi kuasa serapan memang mantop ! yang penting tak Kepam!!

10 kelebihan kain NORWEX

  1. Produk norwex anti bacteria
    • kualiti mikrofiber yang luar biasa mengambil zarah dan organisma terkecil ketika basah, termasuk kuman, yang kemudian dibilas sewaktu membilas kain.
    • lining silver dalam tenunan kain menghalang pembiakan bakteria yang menghasilkan bau busuk
  2. Mesra alam, Norwex sebenarnya membersihkan lebih baik daripada alternatif – Anak anak pun selamat menggunakannya. Bebas kimia
  3. Ianya adalah Pembersihan kimia vs Mekanikal : Produk Norwex bebas daripada bahan kimia berbahaya, namun anda boleh menggunakannya dengan hanya air untuk keberkesanan maksimum! Ye pakai air sahaja, boleh jimat duit beli cleaning solutuin
  4. Fizikal mikrofiber dan air sahaja untuk membersihkan sebarang permukaan dengan mudah dan menyeluruh.
  5. Norwex Sebenarnya Lebih Murah dalam jangka masa panjang. Investment permulaaan yang akan jimatkan wang ada jangka pajang
  6. Norwex Menjadikan Pembersihan Ringkas dan Mudah
  7. Norwex mengandungi BacLock atau Bakteria Lock yang berkemampuan untuk membersih dengan sendiri dalam tempoh 24 jam apabil basah! drastik mengurangkan bau kulapuk, fungus dan bakteria – menjadikan kain lap ini bersedia untuk digunakan berulang kali, tanpa perlu kerap dicuci
  8. Kuasa serapan yang sangat hebat. Kalau nak lap pinggan atau bath towel pun memang cepat dan senang. sangat power .
  9. Mudah di cuci dan dijaga. Tidak perlu masuk dalam washing machine, cuba air panas + sedikit UPP untuk keluarkan kotoran degil
  10. Warranty 2 tahun. Yer sekiranya kurang daya serapan kita boleh tukar semula kain tersebut. Pergh

Baca : Review Jujur kain Norwex

Produk yang di hasilkan pastilah di paten dan mendapat pengiktirafan.

Mikrofiber + air sahaja sebagai revolusi bersih terkini

Yer.. hanya kain dan air dah memadai untuk clearkan sebarang kotoran. Dan sesetengah juga ditambah dengan additional bahan pencuci yang selamat untuk digunakan.

10 sebab Norwex best

Kehidupan kita household cleaning memang tak boleh dipisahkan. Even aku sendiri pun penuh 1 bahagian drawer untuk cleaning. But do you guys know semua ini membawa kepada situasi yang memerbahaya kepada pengguna sendiri

Women who used cleaning products the most (the top 25%) were twice as likely to have breast cancer as those who used them the least (the bottom 25%) (odds ratio, [OR] = 2.1, 95% confidence interval [CI] 1.4 to 3.3). Solid air freshener and mould and mildew control were both associated with a 70% increased risk (both had OR = 1.7, 95% CI, 1.2 to 2.3). No association was found between breast cancer and the combined use of pesticide products or ever having used air freshener spray.

https://www.nhs.uk/news/cancer/household-cleaners-and-cancer-risk/

10 kelebihan kain norwex

Aku pun masih berangan untuk punya produk yang lain sebab tersangat puas hati dengan 3 jenis kain yang aku ada sekarang nih. Tapi yerlah kita menabung and tambah sikit sikit yer.

Aku dah cuba Korang bila lagi?

Kalau korang betul betul nak cuba, nah sis bagi korang contact untuk tahu harga dan lain-lain NAK TAHU HARGA NORWEX

What is OEKO-TEX certification?
OEKO-TEX is the world’s best-known certification for product quality excellence in the textile industry.

10 kelebihan kain norwex

Sejarah Norwex

Norwex ni telah hasilkan di negara Norway lebih 26 tahun lalu oleh BJorn seorang pesara Hakim. Rasanya produk ini hanya sampai di negara kita baru 2 tahun.

Korang pun tahukan Norway ni negara Maju yang sangat-sangat mementingkan kepentingan alam sekitar dan well being. kalau tengok negara Norway nih, adehh sedapnya mata memandang.

Norwex adalah singatan daripada “Norway Experience” di pasarkan oleh Norwex Enviro Products. Hasil kajian pada tahun 2007 teknologi Backlock atau “backteria Lock” membolehkan kain mikrofiber yang mempunyai sebatian partikel perak untuk menghapus kuman.

Ini yang menjadi kontroversi sebab seperti tidak masuk akal, sedangkan kajian pada tahun 2020 mendapati ion perak mampu mempercepatkan tindak balas protien, dah akhirnya melemahkannya.

10 sebab Norwex best

Jadi sekarang kita dah ada NORWEX Malaysia dan ada ramai norwex consultant. Bolehlah cuba cuba .


2 Comments

    • azni January 21, 2021

Add Comment

error: Content is protected !!