Travel ke bali lagi

Kami Travel ke bali lagi yeayy..hahaha.. jangan marah.. saya “pulang” ke bali lagi..  

Entahlah.. bali ni mmg ‘berhantu” betul.. pasti nak ulang kali nak pergi kesana..nyaman bangat.   Trip kali ni buat pertama kalinya bwk si hero tu..  nak bwk umur 1 thn or 2 thn tu mcm agak cuak jugak.. yerlah kata orang budak2 ni boleh nampak mcm2 kan.. itu lah yang buat takut sikit..

so far alhamdulillah… okay.

We are family.. kami di Bali

Kalau dah kaki travel

kami suami isteri memang minat travel, takpalah ada 1 keter jer.. so dpt kumpul duit lebih sikit untuk travel.  tapi kalau ke negara ke 3 ni.. duit kita besarlah sikit kan..hehehe.. boleh nak merasa seperti orang kaya..hahahah…

hotel kalau kat malaysia yang rega RM600 semalam mana mampu.. rasa membazir sgt.  so kalau  travel ke indo, thailanda, vietnam ni.. dptlah merasa.

BACA : Intenarari Bali 4 hari 3 malam

Kali ini mmg rileks sgt p sana.. dari segi preparation.. kewl abis kami suami isteri .. mungkin dah boleh agak nak pergi mana.. makan mana.. and yang paling penting bila join group malaysia backpackers group byk info yang dapat dari situ  seperti makan, tempat tinggal kereta sewa and lain lain..

Memang seronok pergi berjalan ni… tapi kami lebih suka utk menjadi traveller dari tourist … kenapa? hahaha terasa kepayahan sbb perlu plan and study tempat yang nak pergi tu.  so bila dah sampai tempat tu.. perasaan tu lain mcm sikit.. mcm you pernah pergi tempat tu.. wah macam dejavu…  tak caya? cuba sendiri.

Travel ke bali
iman excited ada helmet

kalau ke bali.. saya nak suggest  pergilah ke UBUD… waduhh… rileks.. rileks… iman masa tulah dapat experience kejar itik.. bangun pagi dengar bunyi  burung   berkicauan.. chewah.. maklumlah .. dok kl tak dpt rasa benda tu semua.. hehehe kesian anak saya  mcm jakun pulak..  tapi  mmg appereicate sgt  pengalaman yg dapat ditimba di Bali ni.

Soal makan tak jadi masalah.. mmg senang cuma kena rajin lah mencari info yang berkaitan dengannya..

tapi jangan terkejut.. walau dah ke bali tiga kali.. hahaha..tapi saya belum sampai ke tanah lot… cuba utk pergi ksana dalam trip baru ni dengan menaiki motor tapi terpaksa pusing sbb nak hujan.. insyallah.. trip ke 4 pasti akan menyusul bila pak tony buat sale.. hehehehe.. itu jer yang den mampu.. 🙁

Travel ke bali
iman excited kejar itik itik… mencicit itik2 tu lari di tepi sawah.

Tapi banyak benda yang paling kelakar sepanjang di bali ni.. iman tiba2 jadi warak sgt .. rajin sembhayang. malam  pertama rupanya dia mimpi hantu.. hantu  lego pulak tu.. so bila pindah di hotel AgVa and di ubud.. pandail pulak dia rajin sembahyang .. tapi ikut cara dia lah.. tapi tertip nya cukup.. apa bacaan nya entahlah.. janji dia happy.

Pilihan hotel di bali

sepanjang pemilihan hotel di bali ni .. kriteria utama adalah  harga hotel. ruper kolam tersebut.. bilik.. sebabnya bawak si hero ni lah.. dahulu zaman berdua mmg main hentam jer..

Tapi dah ada anak ni terpaksalah bawak ke tempat  yang budak budak suka.  dalam byk byk hotel ni.. pastinya hotel di ubud yang jadi pilihan. nyaman dan rileks sgt.  mungkin definasi saya tak sama dengan orang lain..tapi nnt saya akan kongsikan gambar2 hotel tersebut.

Sebenarnya banyak tempat yang boleh dilawati. contohnya di water bomb di kuta.. bali zoo.. errr.. tapi ongkosnya enggak cantik.korang boleh sahaja masuk di booking.com atau sewa villa di airbnb

Kalau travel ke bali aku memang willing spend di hotel, makan dan massage. dari segi transport boleh dikatakan agak jimat sebab  saya byk travel pakai motor. dinasihatkan  kalau nak pusing2 di pekan kuta or legian. naik motor lagi senang. sbb parking agak susah.

Travel ke bali

8 Comments

  1. Naros September 25, 2013
    • azni September 25, 2013
  2. sue September 26, 2013
    • azni September 26, 2013
  3. Qider September 26, 2013
    • azni September 26, 2013
  4. kuya December 27, 2019
    • azni December 27, 2019

Add Comment

error: Content is protected !!