Sinopsis Drama Tak Ada Cinta Sepertimu

Tak Ada cinta sepertimu | mengisahkan Permulaan hubungan Athea dan Hazran tidak pernah aman. Bermula insiden berebut penadol di kedai runcit, kereta Athea yang menghalang kereta Hazran, cermin tingkap dipecahkan anak Athea dan sehinggalah mencuri kucing Hazran dinamakan Smokey atau Lulu. Namun, Smokey jugalah yang merapatkan hubungan mereka.


Selingan jap ! Kalau ada antara korang terkesan dan hilang pendapatan kerana dikuarantin atau masuk hospital, korang boleh mohon Bantuan Khas COVID19 tau. RM100/ sehari dan boleh dapat sehingga RM1400 tau. Jangan lupa baca part ni jangan lupa share ini fo ini dengan kawan-kawan


Sinopsis Drama Tak Ada cinta sepertimu

Qayyum berlari masuk ke dalam dalam keadaan tercungap.

Athea yang sedang menyapu lantai menoleh ” kenapa dengan kamu ni Qayyum? Macam orang kena kejar hantu”

“Mama.” panggil Qayyum

Wajah yang kelihatan takut dan serba salah dipandang oleh Athea.

“Kamu buat salah apa ni?”

“Qayyum tak sengaja ma”

“kamu buat apa?” Kali ini suara athea lebih keras. Dia yakin Qayyum telah melakukan kesalahan”

“Masa main bola tadi, Qayyum tersepak bola. Tingkap rumah abang tu pecah

“Rumah siapa?” 

4 hari lagi #takadacintasepertimu Saksikan kisah cinta Mr Kerek Handsome dan Puan Meow yang mahu tapi malu~ Mampukah ibu anak dua jatuh cinta dengan seorang lelaki bujang yg sudah berpunya? @syafiqkylez @zahirahmacwilson @nikadammika @fikrykiki_ceriapopstar3 @fadlanhazim @ruhainies7 Kisah cinta, keluarga dan kucing 🐈 #akandatang #takadacintasepertimu Setiap Isnin – Khamis 10 Malam ASTRO RIA 104 & RIA HD 123 Bermula 12/3/2018

A post shared by BamBamStudios (@bambam_studios) on Hazran malah baik dengan anak Athea, Qarleef. Keakraban Hazran dan Athea di gunakan Kamarul untuk memfitnah mereka demi merebut Bella, tunang Hazran. Kamarul, boss Bella memang menaruh hati dengan Bella sejak dulu lagi. Sekali lagi, Athea disalah erti sehingga menjauhkan hubungannya dengan Hazran dan anak-anak Athea.

“Saya sayangkan awak. Saya nak kita halalkan hubungan kita supaya kita boleh sama-sama jaga ayah dan anak-anak.” – Hazran

 

“Macam mana dengan ibu awak?” – Athea

 

BACA : Kelip kelip di kota London

Kemunculan Azam  Menjadikan keadaan semakin rumit dan menjarakkan lagi hubungan mereka. Namun, sejarah berulang kembali apabila Azam tidak sanggup melihat Athea memikul beban yang bertambah yang mana ayah Athea jatuh sakit.

Hazran yang mengetahui hal tersebut, terus cuba meraih kasih Athea kembali. Namun, setelah dikecewakan kedua kali, Athea sukar lagi untuk menerima kembali Hazran. Sehinggalah ibu bapa Hazran masuk campur dalam hal tersebut..

Gandingan Syfiq Kyle drama ini bersama Zahirah Mc Wilson drama Tak Ada cinta sepertimu sangat serasi dan sepadan. Boleh senyum sendiri tengok watak mereka.

Tak sabar rasanya untuk menonton episod seterusnya membuatkan aku terus rasa nak beli novel tak ada cinta sepertimu ini.

Memang berlagak pun! 🤣🤣🤣 Usaha lagi Hazran untuk menangi hati Athea….😂 #takadacintasepertimu Repost By @bambam_studios: Selamba selak kain anak dara orang ye Hazran. Jangan tunjuk sgt gelojoh tu! Morning semua! Jumpa lagi malam nanti OK! #TAKADACINTASEPERTIMU #megadrama #astroria @syafiqkylez @zahirahmacwilson @nikadammika @fikrykiki_ceriapopstar3 @ruhainies7 @fadlanhazim @alipblastoff @ardellaryana @khanmancung @suhanmovies (via #appskottage.com #QuickReposter @AppKottage)

A post shared by linajamil28 (@linajamil28) on

Pengajaran dalam drama Tak Ada cinta sepertimu

 1. Berbaktilah kepada ibu bapa selagi mereka masih ada
 2. Buatlah sesuatu dengan hati yang rela walaupun hakikatnya hati sendiri menangis kesedihan
 3. Sentiasa percaya bahawa setiap kesulitan akan ada bersamanya kemudahan

Baca : Sinopsis drama Lafazkan kalimah cintamu

MINGGU AKHIR Tak Ada cinta sepertimu

Ala… Cik Meow.. #TAKADACINTASEPERTIMU MINGGU AKHIR Setiap Isnin – Khamis 10 Malam ASTRO RIA 104 & RIA HD 123 #megadrama #astroria @syafiqkylez @zahirahmacwilson @nikadammika @fikrykiki_ceriapopstar3 @ruhainies7 @fadlanhazim @alipblastoff @ardellaryana @khanmancung @suhanmovies

A post shared by BamBamStudios (@bambam_studios) on

 • BERMULA : 12 March 2018
 • SIARAN TV : Slot MegaDrama (Astro Ria 104 & HD 123)
 • PENULIS NOVEL : Anna Milia
 • PENGARAH : Jamal Khan
 • TERBITAN : Suhan Movies & Trading Sdn Bhd

5 orang watak pelakon utama Tak Ada cinta sepertimu

 • Syafiq Kyle sebagai Hazran Widad
 • Zahirah Macwilson sebagai Athea
 • Nik Adam Mika sebagai Qaleef
 • Ruhainies sebagai Bella
 • Fadlan Hazim sebagai Azam

6 Comments

 1. Hans March 10, 2018
 2. SalinaJohari March 20, 2018
 3. Anonymos March 23, 2018
  • azni March 30, 2018
 4. Ani March 28, 2018
 5. Hani March 29, 2018

Add Comment

error: Content is protected !!