Sinopsis Drama Kau Yang pertama TV3

Sinopsis Drama Kau Yang pertama merupakan Kisah percintaan antara pemilik butik ternama & pelajar praktikal ditempatnya. Farhan adalah fashion designer dan pemilik Butik Carla’s Collections di mana tempat Rose Natasya lakonan Farah Nabilah membuat latihan industri bagi semester akhir pengajiannya.

Gandingan Fikhry Ibrahim dan Farah nabila yang sering mendapat perhatian, antara drama yang mncuti hati adalah Cik Reen Mr. Ngok Ngek. kini mereka bertemu kembali dalam drama Kau Yang Pertama

Sinopsis Drama Kau Yang pertama

Sinopsis Drama Kau Yang pertama

Dalam diam, Rose selalu berangan bersama Farhan bagaikan babak dalam drama-drama Korea. Namun, Rose sedar dirinya siapa, hanya gadi kampung yang masih belajar.

Farhan sebenarnya telah pun bertunang dengan Ameera seorang model terkenal dan sering menggayakan ciptaan baju farhan. Ikatan pertunangannya dengan Ameera, seorang model terkenal sentiasa mendapat perhatian netizen kerana kedua mereka dikenali di media sosial.

Namun, berlaku sesuatu yang mengejutkan di hari pernikahan mereka. Ameera pengsan sebelum sempat mereka diijabkabulkan. Farhan terkejut apabila mendapati Ameera hamil. Ameera berbohong mengatakan bahawa dia telah dirogol sewaktu dia membuat peragaan di luar negara.

Ameera sebenarnya meneruskan skandal dengan bekas boyfriendnya sebelum ini. Ameera sering kalah dengan pujuk raya

Farhan kecewa dengan Ameera yang berselindung dan malu apabila majlis perkahwinannya terbatal. Farhan kecewa dan akhirnya mengurungkan diri di rumah dan urusan pelancaran koleksi terbaharu butik Carla’s Collection di serahkan kepada Irfan buat sementara waktu.

Semasa ketiadaan Farhan, Rose dan Kak Zaza bertungkus lumus menyiapkan rekaan baju baharu mereka. Penat lelah Rose berhasil apabila rekaannya telah terpilih sebagai koleksi terbaharu Carla’s Collection. Atas kejayaan itu Rose terus diserap untuk bekerja di butik sebagai pembantu kak Zaza sebaik sahaja tamat latihan industrinya. 

Dalam Masa yang sama, rakan baik farhan jugak telah jatuh hati dalam diam dengan rose. Namun terpaksa memendam rasa

Rose gembira dan lega kerana akhirnya dia dapat membantu ibunya, Mak timah yang sering diganggu oleh Mak Gayah dan anaknya Suraya kerana tidak habis habis menuntut hutang yang dibuat oleh bapanya. Farhan dan Rose juga semakin hari semakin rapat. Sikap Rose yang suka berangan tetapi berani telah memikat hati Farhan.

Ketiadaan Rose yang bercuti untuk pulang ke kampung membuatkan Farhan resah. Farhan menyedari yang dia seperti sudah dilamun cinta dengan Rose tetapi dia cuba untuk tidak menunjukkan perasaannya.

Rose yang pulang untuk bercuti di kampung tidak dibenarkan pulang ke Kuala Lumpur oleh ibunya kerana terpengaruh dengan kata-kata Suraya yang menjaja cerita buruk kononnya Rose menjual maruahnya di Kuala Lumpur.

Apabila mengetahui Rose mahu berhenti kerja, Farhan terus pergi ke kampung Rose dan memujuk Mak Timah. Sesampainya di kampung, Farhan dikejutkan pula dengan permintaan Mak Timah yang meminta supaya dia mengahwini Rose jika mahu dia benarkan Rose kembali bekerja di butik Farhan.

Sinopsis Drama Kau Yang pertama

Farhan tersepit tetapi dalam masa yang sama Farhan merasakan itu yang terbaik untuk menutup mulut orang dan juga mengelakkan dirinya daripada diganggu Ameera yang masih menagih cintanya. 

Akan bahagiakah cinta pertama buat Rose dengan lelaki yang diminatinya, iaitu majikannya sendiri?

Rose bukan sahaja menghadapi masalah dari dengki sepupunya suraya tetapi dari ibunya mertuanya sendiri yang merasakan Rose adalah gadis kampung yang tidak sesuai untuk anaknya.

ini hanyalah secebis Sinopsis Drama Kau Yang pertama, pastikan korang terus follow episod ini okay.

Dah terlepas ? jangan risau .. korang boleh kejar di https://www.tonton.com.my/

Drama Kau Yang pertama

EPISOD : 28 episod
TARIKH TAYANGAN : 12 Ogos 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS SKRIP : Shahremy Ikmal & Eja Lorena
PENGARAH : Hadith Omar
PRODUKSI : Sha’s Media Sdn Bhd
PELAKON : Fikry Ibrahim, Farah Nabilah, Tasha Shilla, Elyas Abdullah, Yusuf Bahrin, Wan Sharmila, Marisa Yasmin, Sheila Hassan, Wan Nor Azlin, Elly Mazlein, Amar Asyraf, Erul Samah, Nashra Shah, Imam Shah, Nasz Sally, Laila Nasir

WATAK PELAKON Drama Kau Yang pertama

Fikry Ibrahim sebagai Farhan
Farah Nabilah sebagai Rose Natasha
Tasha Shilla sebagai Ameera
Yusuf Bahrin sebagai Tajul
Wan Sharmila sebagai Suraya
Marisa Yasmin sebagai Puan Sally
Ellyas Abdullah sebagai Irfan
Sheila Mambo sebagai Mak Timah
Wan Nor Azlin sebagai Mak Gayah
Laila Nasir sebagai Puan Aida
Amar Asyraf sebagai Haris
Nashra Shah sebagai Puan Anne
Imam Shah sebagai Syamel
Nasz Sally sebagai Seri
Iman Shah sebagai Syamel
Yusuf Bahrin sebagai Tajul


LAGU TEMA / OST 

Alif Satar – I Want You To Love Me

One Response

  1. mekyunie September 16, 2019

Add Comment

error: Content is protected !!