Sinopsis Cinta Bukan Kristal

Sinopsis Cinta bukan Kristal

Kisah mengenai Aryana, gadis kampung yang tekad untuk mengubah nasib diri dengan berkahwin dengan lelaki kaya atas desakan Mak Su nya.  Percintaan aryana dan  Syafiq anak ketua kampung mendapat tengtangan sekeras kerasnya dari Mak su nya lakonan Ayu raudah. Mak Su sendiri menghadapi konflik dalam rumahtangga dan mereka hidup atas jualan kuih muih sahaja. inilah antara  titik tolak untuk Sinopsis Cinta Bukan Kristal
Sinopsis Cinta Bukan Kristil
Akhirnya dia dihalau untuk terus berdikari di Kuala Lumpur. Aryana mula mencari pekerjaan di Kuala Lumpur dan mengubah penampilan diri. Sifat jujur gadis kampung berjaya menarik perhatian Dato Manan dan isterinya untuk mendekati gadis ini.
Dia bertemu dengan Adrian Hilman semasa bekerja sebagai  pembantu pejabat Dato Manan. Terpikat dengan paras rupa serta, kesempurnaan hidup yang dimiliki oleh Adrian Hilman, Aryana tekad untuk mendekati lelaki itu biarpun dia tahu yang Adrian Hilman sudah bekeluarga.
 
Adrian suami yang sangat baik kepada isterinya, Sofea Darlina dan bapa yang penyayang kepada Danisya dan Hakim. Namu Adrian sering ditinggalkan bersendirian menguruskan hal keluarga kerana Sofia terlampau sibuk dengan urusan perkerjaan sebaga pensyarah dan mengambil PHD dalam masa yang sama.
Sofea dapat menghidu yang suaminya sedang bermain cinta dengan gadis muda. Hancurkah kebahagiaan yang dibina selama ini? Ianay satu temparan hebat untuk sofeia lakonnan Iskandar yang ambil mudah atas urusan rumhatangganya.  Keletah aryana bukan sahaja memikat Dato Manan dan keluarga malah Adrian suaminya sendiri.

Info Cinta bukan Kristal

  • JUMLAH EPISOD : 28 episod
  • TARIKH TAYANGAN : 8 Ogos 2018
  • WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
  • SIARAN TV : Slot Akasia TV3
  • PENULIS SKRIP : Anina Sahal, Nana Khalil, Shuhdatul Ain, Siti Solehah
  • PENGARAH : Shuhaimi Zulkefli
  • TERBITAN : Orangetree Production Sdn Bhd
  • PELAKON : Sharnaaz Ahmad, Ayda Jebat, Nina Iskandar, Raja Afiq, Ayu Raudhah, Dayana Roza, Nazrief Nazri, Noniswara, Esma Dainal, Doria Rachel Jolly, Hazman Al-Idrus, Fauziah Nawi, Farzana Latiff, Syed Muhammad Irfan, Amanda Misbun, Bella Nazari, Wan Nor Azlin, Siti Chubby, Azzahra Ahmad, Fathil Dani, Ramli Salleh

One Response

  1. Pengetua September 8, 2018

Add Comment

error: Content is protected !!