Kenapa kain norwex bagus?. Tiada lagi bahan kimia dalam kehidupan

Kenapa kain norwex bagus ? Yang pasti ia bagus kerana ia bebas bahan kimia dan mengurangkan penggunaan bahan kimia dalam kehidupan tertutamanya kepada orang perempuan.

Dan mungkin korang tidak terfikir bagaimana bahan kimia mampu membawa kepada penyakit yang serius, dan paling serius boleh membawa kepada penyakit kanser

Aku adalah bekas pesakit endometriosis. Jadi apa sahaja pilihan yang aku buat mestilah semua berkaitan aspek kesihatan. Aku bukanlah health freak sangat tetapi aku lebih kepada health concern .

Pengaruh bahan kimia dan pesakit endometriosis atau penyakit apa sekali pun memang sangat sangat mempengaruhi kesihatan badan kita kita. Aku adalah salah seorang pesakit ENDOMETRIOSIS survivor and aku nak terangkan kenapa Norwex dapat meningkatkan kualiti kehidupan aku.

Produk yang dihasilkan oleh Norwex menekankan Mechanical cleaning vs Chemical cleaning. Aaaa ..macam tak paham sahaja link 2 benda ni kan Tapi sebenarnya ada kaitan . Sangat – sangat berkait antara satu sama lain.

kenapa kain norwex bagus

Mechanical Cleaning Vs Chemical Cleaning

Setengah orang complaint, aduh.. itulah harga atas pilihan yang kita ada

Alaa penatlaa .. kena tonyoh-tonyoh nak cuci semua.

jadi kenapa kain norwex bagus? Kalau korang concern pasal health kita tidak ada shortcut babe. Memang kena menggunakan kederat 2 tangan ini untuk menyental dah mencuci segala barang2 rumah

How serious kesan chemical kepada kita ?

kenapa kain norwex bagus dalam kehidupan kita

Kalau korang baca artikel korang akan faham bahayanya bahan kimia dalam kehidupan kita.

korang boleh refer publication Environmental factors and endometriosis http://www.scielo.br/scielo.php?pid=S0104 42302011000400022&script=sci_arttext&tlng=en

Pendek kata banyak kelebihan kalau korang nak try menggunakan NORWEX. Bukan suka suka dia orang buat invention ini

Kisah Aku dan Endometriosis

Aku pernah kena 2 kali serangan endometriosis maknanya sampai kena 2 kali lah laporascapy, kena tebuk dan sedut and buang segala mak nenek cyst dalam perut tu. Aku adalah mmg pengikut setia Prof Dr Hamid Arshad segala nasihat dia dari dulu memang ikut sahaja terutamanya masa TTC. yer setelah 8 thn mencuba and ubah lifestyle baru lah dapat hero kecik tu.

kenapa kain norwex bagus
Photo by Anna Shvets from Pexels

Banyak aku ceritakan pasal endometriosis di entri terdahulu

Sepanjang itu lah aku belajar paham apa benda endometriosis and bla bla.. dah kena baru tahu kan!. Macam-macam lah usaha aku nak dapatkan anak plus tak mau sakit endometriosis ni berulang.

Kalau korang betul betul nak cuba, nah sis bagi korang contact untuk tahu harga dan jenis kain norwex NAK TAHU HARGA NORWEX

Tak tau nak habaq, termasuklah aku beli sauna sendiri kat rumah untuk buang toxic. hangpa kalau nak beli skrg kak Intan Suriana nih ada jual. Dapat kurus and dapat buang toxic dalam badan.Sis dulu kuat makan asam jeruk semua and perut selalu bloated and semua ada kaitan dengan endomtriosis and sewaktu kena serangan Ya Allah sakit sangat sangat.

Nasihat pakar perubatan

Prof Hamid arshad pernah menitipkan satu status dalam facebooknynya , selain jaga makanan kena jaga dengan bahan kimia dalam pasaran . Terutamanya cleaning solution, bukan aku yang cakap tetapi prof hamid arshad cakap yer. Ada dia share pasal ni dalam posting terdahulu nanti dah jumpa sis update link.

Pernah sewaktu nak TTC, aku pernah bergaduh dengan abam sapa yang patut cuci toilet. aku dalam proses nak concieve tapi bloodline abam pulak byk yang kena cancer. masa tu masa tgh stress berusaha nak dpt anak.

No joke beb! Sesetengah pencuci bilik air tu kesan dia pernah tak korang rasa sesak nafas sewaktu mencuci bilik air.? tak ada affect? ish .. mesti ada affect. utk org asthma cepat lah rasa. Orang tak de sakit ni opkos dia makan dalam diam.

Masa form 5 ada belajar tajuk pemeluwapan? Bayangkan berapa byk dah masuk dalam badan kita. Dr. cakap endometriosis ni berulang, walaupun skrg aku rasa dah sihat.

Datang period pun elok, jarang dah kena bloated. Plus adalah jugak senam sikit sikitSebab itulah bila sis kenal dengan norwex kira mcm satu solution untuk pesakit endometriosis mcm sis.

Penat menonyoh dengan NORWEX?

Of cource itulah KOS MELEPAS yang kita dapat. Penat lah sikit tapi kurang risiko kimia dan kira juga senaman tangan. Sis ada beli pencuci bilik air yang brush pakai letrik tu. hahah jadi malas pulak nak kena charge dulu. Udahnya selesa pakai yang ni sahaja sebab itulah aku aku cuba nak fahamkan korang kenapa kain norwex bagus

Ubah Lifestyle

Aku bukannya environmentalis sangat tapi disebabkan dah kena batang hidung sendiri kenalah pandai pandai nak hidup hahaha.. pelan pelan berubah. Dulu mesti minum teh tarik dengan susu tin.

Now dah lebih 5 tahun susu tin tak ada dirumah. Payah? haaa mmg lah payah mana orang boleh berubah teruskan.

Women who used cleaning products the most (the top 25%) were twice as likely to have breast cancer as those who used them the least (the bottom 25%) (odds ratio, [OR] = 2.1, 95% confidence interval [CI] 1.4 to 3.3). Solid air freshener and mould and mildew control were both associated with a 70% increased risk (both had OR = 1.7, 95% CI, 1.2 to 2.3). No association was found between breast cancer and the combined use of pesticide products or ever having used air freshener spray.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20646273/

azni - Author

Mom, UX Designer by profession, Blogger, Traveller, addicted to photography, gadget enthusiast and active in sports. Holds Degree in Mass Communication, Master in Visual Communication. Has been blogging for over 7 years.

You Might Also Like

Comments ( 4 )

Enter Your Comments Here..

error: Content is protected !!