5 Sebab kenapa korang kena intai PG Mall e commerce

Huh! siapa tak suka shopping kan? Bila mood shopping tu mai memang payah nak stop. Tambah-tambah kalau online shopping laju sahaja tangan ni nak masuk cart. Tapi korang kena tahu yer, kalau nak berbelanja pun biarlah dengan cara yang bijak dan yang penting di tempat yang betul. So korang tahu tak pasal PG Mall? Aku rasa aku nak kupas 5 Sebab kenapa korang kena intai PG Mall e commerce

BACA : Tips Shopping Istanbul yang korang kena hadam

Memang sekarang banyak e commerce yang berada di pasaran terpulang kepada kita untuk membeli dan berdagang secara maya. Lagi banyak persaingan lagi menguntungkan pembeli macam kita.

PG Mall e commerce

Tapi kalau akulah, aku ada beberapa faktor yang paling penting untuk memulakan sebarang transaksi samada sebagai pembeli atau peniaga. Faktor tersebut adalah dari segi Sekuriti, kestabilan portal tersebut dan juga User friendly heheh maklumlah aku ni memang banyak terpengaruh dengan mana mana portal yang mampu memberikan user experience kepada pengguna. ( dah bidang kerja kan.. gitulah peelnya selain faktor kaler atau warna).

siyes, aku memang suka study and tengok sesuatu web atas sebab yang aku ceritakan di atas.

Sebenarnya PG Mall bukanlah asing dalam bidang e commerce sebab walaupun penubuhan mereka masih baru tapi mereka telah dinobatkan 3 rank e commerce yang teratas di negara kita seperti di dalam laporan Iprice insight rep

haa.. ada lagi, selain dari aku ada beberapa selling point menarik pasal PG Mall ini yang korang tak boleh tolak dah.

huhuh aku ni kaki shopping tapi aku juga kaki survey, aku memang suka baca mana mana blog yang akan menceritakan barang apa yang best di beli. eh.. aku ada entri best juga pasal tips shopping di Perth dan Ho chi minh.

Tapi kalau korang tak berpeluang untuk travel korang masuk jelah portal PG Mall e commerce ni, semua di hujung jari kan

5 sebab kenapa korang kena masuk portal PG Mall e commerce sekarang

1. PG Mall ecommerce kepunyaan syarikat Lokal negara kita

Kalau korang nak tahu PG mall ni sebenarnya satu satu syarikat lokal negara kita. Home grown. PG Mall ini dikendalikan oleh PG Mall Sdn. Bhd. (836625-K).. haaaa. completekan

Ia ditubuhkan sejak tahun 2017.  PG Mall disokong oleh Public Gold Marketing Sdn. Bhd dan merupakan satu-satunya platform jualan e-dagang tempatan dalam Malaysia. Jadi ianya boleh dipercayai untuk urus niaga.

2. Wow store

PG Mall e commerce

Cuba masuk seksyen Wow Store, sebab mereka menawarkan beberapa promosi yang menarik. Pasti korang pun akan sama sama cakap WOW!

  • Diskaun menarik dari kesemua Kedai hingga mencecah 15%
  • Free shipping atau kos penghantaran percuma untuk sesetangah kedai.. Wooo menarik kan ni. Barulah kita rasa murah dan berbaloi barang yang kita beli tu.
  • Kedai yang terlibat akan kemaskini produk setiap bulan
  • Sorotan khas pada hujung minggu dengan tambahan dan diskaun hebat

3. Hot Day Sales

Terdapat 3 slots yang korang tidak boleh ketinggalan setiap hari. 10AM, 4PM and 9PM. Ingat tau masa penting ni. set dekat jam lagi best

Apa yang korang dapat/

  • Dijamin harga rendah
  • Diskaun harian yang boleh mencecah sehingga 80%

4. Loveyou 3000

PG Mall e commerce

Dengar promosi ni pun sweetkan, macam lagu yang femes tu lah!

Senang sahaja, sebarang pembelian lebih dari RM30 dan keatas akan berpeluang untuk menyertai “Love you 3,000” dan hadiahnya pulak bernilai RM3000 secara keseluruhan

  • Senarai pemenang akan diumumkan pada 15hb dan 30hb setiap bulan.
  • Lebih banyak perbelanja lagi tinggi lah peluang untuk menang

5. ConsuMerchant concept

ConsumMerchant adalah gabungan ayat dari Consumer( Pelanggan) + Merchant (Peniaga). Consider ini adalah satu satunya keunikan PG Mall berbanding dengan e-commerce yang lain..

  • Ianya berkonsepkan ‘ profit sharing’ bisnes model yang menggalakan pelanggan dan shopper sendiri untuk terus kekal disini dengan memberikan insentif kepada semua pihak.
  • It’s a win win situation lah senang kata
  • Insentif ini dikenali dengan “Forever Cash Back” program, mana mana pihak yang refer dan menarik rakan lain untuk menyertai kepada PG mall akan mendapat insentif tersebut.

heheh.. menarikkan.

Rasanya orang yang pandai berniaga dalam e commerce pasti akan tertarik dengan peluang sebegini. So ini yang aku nak kongsikan info kepada publik. Sekurang-kurangnya entri aku ini dapat memberikan mereka idea untuk membuka pula kedai disini

ingat nih…… Forever Cashback up to 3.5%Shop, Share, Earn

kalau korang memang berminat nak tahu lebih lanjut aku suggest korang klik sahaja link ini. https://pgmall.my/consuMerchant-concept

Jomlah membeli di PG Mall, manalah tahu korang jumpa yang menarik dan jangan lupa kongsikan dengan aku yer.

PG Mall dan sosial media

Aku yakin banyak promosi yang akan dia orang kongsikan di sosial media juga . nah aku share terus dekat sini . Jangan lupa follow pulak wokay

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #Wowstore #Loveyou3k

2 Comments

  1. Linda July 10, 2020
  2. mas saari July 17, 2020

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!