why i blog

To be frank.. I tak pandai nak menulis. mengarut jer pandai. hahahahah

Tapi dah jadi trend or keperluan kut untuk orang tahu pasal blogging nih. Faktor utama i berblogging kerana tak nak tertinggal dalam bidang technology ni. serioulsy .. kita kena follow trend.  I tak boleh bayangkan apa yang akan jadi masa depan. So we have to follow the flow lah and sebab i bekerja dalam sector ICT kenalah familiar dengan terms and method dalam berblogging or website. for me WAJIB!

Di ofis selalunya bila handle  projek besar of course lah siap dengan designer and developer. My role pula lebih kepada “User Experience Designer”. Bila ada blog ni semua benda kena buat sendiri. Seronok dan penuh kepuasan!!! Seriously… suka sgt. banyak benda baru belajar.

Blogging ni part of my diary harapnya bila my little hero dah besar , banyak benda yang dia boleh catch up from his mom’s blog. sometimes kalau simpan gambar without cerita kita boleh lupakan.  maklumlah kita makin tua and banyak yang kita terlupa nnt.

So apa dan kenapa yang i suka blogging nih??

  • I suka share, selalu tak sabar nak share kalau ada benda baru. Peel apa tah.
  • I love food so much. I’m food hunter kot., actually satu family suka cuba food yg pelbagai
  • I’m an explorer kut. So masa nak set up blog ni banyak benda yg i belajar.
  • Travelling! ini yang tak boleh tahan. Dulu suka share gambar dekat FB ramai yang minta tips. so why not i share di blog kan. sama sama dapat pahala.Lagi satu, kalau travel ke mana, kita tulis dengan kenangan yang ada lepastu simpan dalam blog, bila bila boleh baca balik. Kita makin tua.. hahah takut terlupa semua momen momen yang bes tu.
  • Photography pun i minat. walaun pun hanya pakai iphone hahah.. but sometimes i pakai gopro. but now.. I own a Fuji X100.. yippie.
  • Paksa rela belajar untuk berblogging sebenarnya. konsep masuk 1 kaki and kita akan belajar benda baru.

Memang seronok kalau dapat status ramai yang baca blog i.  satu kepuasan kut.  so kalau sapa ada tips yang nak share jom!

Get connected.

 

Add Comment

CommentLuv badge