Makan best di kl and selangor

Sapa tak suka makan , tipu aah kalau tak suka makan kan.. meh nak habaq tempat makan best nih!!

Sejak sejak JJCM kuar di TV dulu  aku rasa industri makan ni makin bercambah.  mcm mcm jenis makanan yang ada.  Aku nak share beberapa favourite restoran yang memang makan best untuk kita try. Nih dari kaca mata aku lah. tapi not in particular order yer. aku akan update lagi nannti.

 

1. The Sumbs Cafe, Seksyen 13 Shah Alam

Address : The Sumbs Cafe, 7-04-01 Persiaran Alam Pusat Perniagaan World Wide, Persiaran Akuatik Seksyen 13, Shah Alam

nih antara makan best.. food yang aku try aritu . harga mmg okay.. sgt berpatutan compare dengan secret resepi tu..  kualiti makanan dia pun mmg superb.

The Sumbs Cafe 1

The Sumbs Cafe 1 : source from http://www.bestfoodkl.com

20140108-224944.jpg

20140108-225005.jpg

mushroom soup

20140108-225019.jpg

20140108-225034.jpg

20140108-225159.jpg

 

2. Bali, puchong

  • Address: 18 & 18-1, Jalan Persiaran Puteri 1, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia
    Phone:+60 3-8061 8699
    Kalau p sini.. saya lebih teruja nak makan dessert yang ada. Kira memang makan best

20140108-225129.jpg

 

20140108-225222.jpg

 

BACA : Makan best di melaka

3. Bens

Bens juga kira favourite spot untuk saya and family.. ada beberapa outlet di KL ni. Menu dia kerap jugak bertukar. tapi makan best untuk kita orang tortilla wrap with soft shell crab.

  • Suria KLCC, Kuala Lumpur 50088, Malaysia +6 03 2163 1655
  • 6.11.00 & E6.11.00, 6th Floor, Pavilion KL Shopping Mall, 168 Jalan Bukit Bintang
  • Lot-T-06, Level 3, Bangsar Shopping Centre, 285 Jalan Maarof, Bukit Bandaraya
  • Lot 37A & 37B, Level G2, No. 1 Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas
  • 163C-1-03 & 163C-1-04, Persiaran Gurney, 10250 Pulau Pinang

 

Tortilla soft shell crab.jpg

Tortilla soft shell crab

Benspavilion.jpg

4. Restoran Ali sara


Restoran ni kiranya restoran makanan tomyam yg paling authentic yang saya pernah jumpa. Harga nya agak tinggi sikit tapi masakannya sgt berkualiti.  Kiranya kalau makan kat sini mmg puas hati. Memang tak pernah jemu datang sini sebab mmg makan best! 

First time aku try kengsum atau asam pedas thai kt sini lah. Berapai siut.. Giler best.

Address :  1 Jalan Indah 3/2, Taman Puchong Indah, 47100 Puchong, Selangor, Malaysia

restoranalisara.pg

 

20140314-142932.jpg

Kengsum

miangkam.jpg

Miangkam

Makan best

daging matahari

dadihmocha.jpg

Dadihmocha

5. Dapor Penyet.

Berbanding ayam penyet yang lain.. aku suka makan dekat sini sebab ada banyak variety.  Korang boleh try Iga bakar, pastu Ayam bakar ada, ayam bakar madu ada. latest kegilaan aku adalah daging sambal hijau . Memang makan best kat sini.

Dapor Penyet ada banyak cawangan di KL/ selangor. Luar selangor aku tak pasti pulak. Aku selalu pergi di IOI city putrajaya or Cyberjaya .

dapor penyet

Terjumpa pulak rakan sekolah di daport penyet

dapor penyet

 

BACA : Cerita coffee societe

No Responses

Add Comment

CommentLuv badge