Surya S Great Grain kaya dengan bijirin

Ya.. Surya S Great Grain satu lagi produk keluaran dari SURYA yang dengan bijirin. Rasanya semua sedar kepentingan bijirin dalam permakanan kita. kerana ianya memang membantu untuk meningkatkan mutu kesihatan dalaman kita.

Sebelum ini aku pernah titipkan entri berkenaan surya chlorophyll, dan alhamdulillah aku memang berpuas hati dengan perubahan pada kulit aku. Dan paling best memang rasa lawas sehaja perut.

Kali ini aku terpengaruh untuk mencuba pula satu keluaran produk SURYA tambah tambah nak bulan puasa ianya satu pilihan aku untuk bersahur. Mudah dan ringkas

Surya S Great grain

Kandungan Surya S great Grain

Terdapat 18 Jenis bijirin dan 5 jenis makanan sunah. JIka kita baca dengan lebih lanjut berkenaan bijirin ini menurut The Whole Grains Council, bijirin ini penuh mengandungi antioksidan yang tiada dalam buah-buahan atau sayur-sayuran.

Wow! sangatkan.

Jadi pastikan Bijirin ini ada dalam diet seharian korang. Tetapi sekerinya korang rasa macam tak cukul sahaja, aku suggest korang cuba ambil produk Surya S Great Grain kerana sarat dengan pelbagai bijirin. Bukan aku suka suka nak cakap tau. You all boleh cuba baca di www.healthyeating.org

Untuk mereka yang tidak pernah mengambil bijirin dalam diet harian aku suggest korang start mulakan dari sekarang sebab ia terbukti dalam membantu kita mengurangkan risiko penyakit kronik seperti sakit jantung, kolestrol tinggi .

Dan untuk mereka yang mempunya masalah constipation atau sembelit juga sepatutnya berjinak jinak lah dengan pengambilan bijirin.

18 jenis bijirin

  • Beras merah
  • Kacang merah kacang hijau,
  • Benih coix,
  • Biji bunga teratai,
  • bBiji rami,
  • Beras perang,
  • Jagung,
  • Kacang soya,
  • Gandum,
  • Sekoi,
  • Bijan hitam,
  • Kacang walnut,
  • Kernel aprikot,
  • Kacang hitan,
  • Benih chia,
  • Beras pulut

5 Makanan Sunnah

  • Habbatus Sauda
  • Zaitun
  • Delima
  • Buah Tin
  • Madu

Cara Penyediaan

sangat mudah, hanya sediakan secawan air panas, kacau dan terus boleh minum

Dimana untuk dapatkannya

Surya S Great Grain boleh didapati di semua cawangan Watsons, butik Himalaya, farmasi tempatan terpilih atau boleh juga dibeli di laman e-commerce Shopee.

https://www.instagram.com/surya.malaysia/

https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/

One Response

  1. mas saari June 25, 2019

Add Comment

CommentLuv badge