Kalut cari Surya S Great Grain bijirin untuk bantu kurangkan berat badan

Musim raya, rasanya semua orang terlebih makan. hahha macam tak puas puas kan. Tapi nak habaq mai kat korang, lepas raya baru ni both aku and husband kena dedor badan and sakit sakit urat kut. Banyak orang cakap kami kena bentan pulut.. kih kih.. abistu makan lemang and ketupat palas tak ingat ingat. Terus teringat nak perabis makan Surya S grain bila dah terlebih makan macam ni. Sebab aku tahu Bijirin bantu kurangkan berat badan

Korang bayangkan lah berapa kalori untuk setiap kuih, lemang, ketupat dan rendang yang kita balun masa musim raya baru ni. Aku ngaku aku makan banyak tambah-tambah bila ramai ramai dengan adik beradik yang lain. hahah… baik punya balun. Semua nampak sedap.

Bijirin bantu kurangkan berat badan
nampak tak pipi tu dah tembun, uwaa.. dah kena kawal makan ni. Surya S Great Grain please do magic for me supaya nafsu makan ni boleh dikawal semula

Takut nak timbang berat badan sebenarnya. Entah berapa kilo lah yang naik. Ada tengok IG kawan kawan gigih bangun pagi mulakan hari dengan aktiviti joging bagai. I is tak berapa rajin or tak dapat kekuatan lagi nih . nanti nanti lah hahahha..

Kalau korang baca entri aku sebelum ini ada ceritakan kelebihan Surya S grain ini. Ada 18 khasiat bijiran dan 5 makanan sunnah di masukkan sekali. kiranya formulasi ini unik dalam landskap multi-bijirin Malaysia Jadi apa lagi aku tunggu.

18 Bijirin itu terdiri daripada – beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel aprikot, kacang hitan, benih chia, beras

Teruslah aku cari balik produk ni untuk balancekan apa yang aku dah telan sepanjang cuti raya baru ni.

Selalunya bulan puasa berat badan turun, tapi aku sedar sebab aku banyak amik kuih melayu yang manis. bayangkan selang sehari aku ambil 3 ketul kuih pelita setiap kali berbuka.

Berat aku naik 3kg korang oit.

Aku sempat lah berpuasa dalam bulan syawal ni, aku simpan Surya S great grain ini untuk buat bekalan sahur. Tapi heheh dugaan open house di ofis dan hujung minggu kadang – kadang buat aku kalah..uwaa..

Tapi hari ini dah habis syawal, aku dah berazam nak turunkan berat badang kepada 57kg sama macam aku join program jom kurus. BMI aku kena achieve 23. Yang pastin kalau betul betul nak turun berat badan 80% kawal makan, 20% pula bersenam.

Jadi… aku kan mulakan kawal makanan dengan pengambilan Surya S great Grain ini dengan lebih istiqamah. Tolong doakan aku okay. Memang aku dah buat research bagaimana ia mampu untuk realisasikan impian aku ni.

Bijirin bantu kurangkan berat badan

Kenapa Surya S great Grain jadi pilihan

1. Bijirin bantu kurangkan berat badan

BIla dah makan banyak ni kenalah balik kepangkal jalan, jadi aku terus ambil surya s great grain ini untuk bantu aku kurangkan berat badan dengan cepat.

Berat aku sekarang dalam 58-60kg. Aku takut takut nak timbang lepas raya haha.. tapi kena juga tengok, janji tak lebih 60kg tu dah kira okay. err.. okay ker? hahahah BMI aku sepatutnya 23 jadi berat terbaik adalah 57kg.

Bijirin bantu kurangkan berat badan

2. Membantu merendahkan tahap kolestrol

Setiap yang kita ambil masa raya tu kolestrol confirm tinggi weh. Lemang sepotong bersamaan kalori, kuih raya, rendang daging.

Aku bukan lah panik attack sangat tapi dengan faktor umur ini aku sedarlah diri juga hahah. BIla dah banyak makan kenalah belajar kurangkurangkan balik. Jadi selain dari puasa 6, kita ambil surya S Great Grain ini dalam masa yang sama untuk balancekan balik.

Bijirin boleh membantu mengagih fat denagn baik

3. Bijirin boleh buatkan kita mudah rasa kenyang

Ada satu graph yang aku pernah dapat, kalau ambil bijiri akan buatkan kita cepat rasa kenyang sebenarnaya. In fact bulan puasa kalau bersahur dengan bijirin berbanding dengan nasi, kita akan lebih cepat rasa kenyang

Memang susah , kalau tak kuat iman ni, sebab kadang masa bulan puasa kita tak berapa selera nak bersahur, kadang minum air dan roti sahaja. Tetap memang rugi sebenarnya kita tak menggunakan manfaat bijirin in.

4. Bijirin boleh membantu memperbaiki kandungan Gula dalam badan

Aku tak tahu tahap gula aku berapa, takut aku nak pergi check. Tapi aku rasa memang naiklah. Culprit utama badan naik adalah Gula. kan aku cakap masa bulan puasa tu aku banyak pulun makan kuih muih manis

Ya ampun nikmat sangat kan makan kuih manis ni. hahahha

Haaaini lah kesannya. Aku rasa perut aku macam buncit kalau gula lebih. Jadi harapnya Surya S great grain dapat bantu aku kawal gula semula.

Mood panik dah datang!

Tadi aku cakap tak panik kan.. tapi sebenarnya memang sekarang aku dalam mood panik sikit, bila amik gambar terserlah ketembunan dibahagian tertentu. Pipi, tangan perut hahah semua tembun dengan meriah.

Untuk umur 45an ini , seharusnya aku kawal berat badan sebelum jadi mudarat, Mudarat maksud aku tak terkawal.. sebelum cecah angka 65.. huh… jenuh tu nak buat comeback.

Aku dah mulakan kempen untuk diri aku, korang bila pula heheh.. tapi aku memang perlukan Bijirin sepert Surya S Great Grain ini unuk bantu kurangkan berat badan

Info Surya S Great Grain

Surya S Great Grain ini memang di jamin halal, kalau nak tahu lebih korang boleh refer https://www.instagram.com/surya.malaysia/ dan https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/ nak beli terus boleh pergi di Shopee – http://bit.ly/SGGShopee

2 Comments

  1. sueizza July 4, 2019
  2. JMR July 6, 2019

Add Comment

CommentLuv badge