Skiinz BB Cushion solusi terbaik untuk flawless

Skiinz BB Cushion cara mudah untuk make up

Kadang kadang datang mood rajin nak make up… cewahh….especially  sejak sejak p kelas make up,  baru lah ada semangat sikit nak p opis bermake upkan… tapi ….tapi.. tapi…kalau sempat uolss… hahaha maklumlah ingat senang ker jadi mak dan juga wanita bekerjaya. So agak agak tak sempat tu… solutionnya pakailah Skiinz  BB Cushion atau lebih deteails Skinnz Advanced Triple Stemcell BB Cushion Foundation ni haa.. senang bangat.

Sebelum ni aku pakai BB cushion yang lain, heheh tapi bila dah test yang ni.. suka lah pulak aih!! sbb rasa kurang berminyak and tahan lama… Mula mula jer rasa.. “eh lain pulak kaler muka aku ” .. tapi lepas tu nampak sekata dan natural..

skiinz bb cushion

Ceritanya macam ni, dulu dulu, aku ni setakat pakai toner  + moisturizer + pressed powder. heheh sempoi jer kan… tu lah rutin harian dari zaman anak dara sampai lah umor  40 tahun. Tak pernah ada foundation, tak pakai sunblock pun … huhu kalau compare ngan budak budak sekarang  jauhlah ketinggalan. Budak budak sekarang ni hebat kan… semua benda dia orang tahu. Yerlah semua di hujung jari, korang gugel jer dah dapat dah info semua. Tapi dalam pemilihan produk kecantikan korang mesti jaga tahap keselamatan produk tu tau.

Baca : Belajar Make up pulak

Dulu tak pandai jaga muka

So for my case….kesilapan nya dimana? haa…aku tak pakai sunblock… tak pakai make up base.. setengah orang cakap  pakai make up tebal tebal, nanti rosak muka. Urm.. Yes and NO kut yang penting pencucian dan penjagaan muka selepas tu. Kena cuci betul betul kasi bersih selain pakai penjaagaan muka yang lain macam serumm, night cream and lain lain lah….

tapi… kali ni  nak share from my personal experience. Aku ni seorang yang sangat lasak..berpanas kehulu kehilir.. hehhe maka hasilnya keluarlah jeragat atau pigmentation di muka bahagian kiri. Sekarang ni bila umor dah meningkat, keluar kena panas sikit abislah kelam muka tu… ni sbb muda muda dulu tak jaga muka..huhuhu .. sedih tau.. mcm2 dah try, tapi tak boleh buat apa dah..

Jadi bila dah pergi kelas make up dapat juga ilmu penjagaan muka, so itu yang tahu serba sedikit.  Masih belum terlambat kan. kalau aku pilih pakai  barang make up  secara conventional, maksudnya kena pilih make up base, pakai sunblock,  pakai foundation, and of course bedak.. Setengah orang nak bagi tahan lama pakai lah primer jugak. banyaklah step step dia yang kena buat. Haa.. nampak tak.. Bila ada masa aku buat lah.. hahaha.. tapi kalau pagi pagi kalut memang tak sempat lah..

BB Cushion invention baru

Actually BB cushion ni bermulanya invention dari produk korea yang memang ternama, tapi harganya boleh tahan lah… heheh.. nak tau korang gugel lah sendiri. So kebanyakkan produk kecantikan pun telah mengeluarkan teknologi yang sama. Sejak kenal  Skiinz BB cushion ni kiranya kalau bukak handbag tu barang wajib yang harus dibawa, abistu .. takkan nak bawak cream and foundation bagaikan, penuh lah bag iollskan..

… Sekarang tidak lagi.. heheh… Kalau lepas sembahyang memang terus dap dap jer dekat muka tu.. dah… settle. oppss.. tapi letaklah jugak blusher and eyeshadow barulah muka nampak berseri kan.

Abis opismate kat opis iols kasi try.. ada yang nampak bedak Skiinz Advanced Triple Stemcell BB Cushion Foundation ni.  kaler purple.. pink lah.. macam macam ada..hahaha.. janji.. komen dr kawan2 semua kata senang nak pakai. “Dap Dap je kat muka tu.” Sebenarnya kaler natural and memang nampak glowing.

Meh nak share kelebihan Skiinz BB Cushion nih.

  • Membantu dlm penjagaan kulit dan berikan kesan AWET MUDA
  • Membantu merawat kulit bermasalah seperti JERAWAT & JERAGAT
  • Menegang serta melembapkan kulit
  • Menganjalkan kulit, mengurangkan kedutan & garis halus
  • Membantu mengurangkan keradangan & inflamasi kulit
  • Memperbaiki sel yang rosak akibat sinaran UV matahari
  • Mempunyai SPF 35 sesuai utk org Asia dan dapat melindungi kulit daripada sinaran UV
  • Memberi effect GLOWING & FLAWLESS pada kulit wajah
  • Mesra WUDHU – aqua based, mudah & pantas utk dibersihkan
  • Tidak MELEKIT & BERMINYAK
  • Warna NATURAL, sesuai utk semua jenis kulit
  • Tekstur yg HALUS dan SGT RINGAN…

Kenapa malas nak kelihatan cantik?

Ada kawan di opis lansung tak pakai bedak pun ado…hahahha.. sebab malas, so ini lah solution terbaik untuk korang.. tak de alasan malas lagi.  Ada SPF and dapat glowing lagi. Sepatutnya makin berumur lagilah kita kena jaga muka. Jangan tua sebelum waktu.. tak gitu.. Nak balik rumah jumpa laki pun masih berseri.. maklumlah dah petang petang semua dah mood ke laut… lepas sembahyang asar korang pakailah bedak ni.. calit lipstik sikit haa… barulah segak bak kata orang utara.

alang alang dah story pasal ni … meh lah kita share info produk nih….. info lanjut you all boleh refer dkt IG or FB.. aku ni hanya share from my personal experience yang penting lepas pakai dapatlah feel peloles and dapat tutup sikit jeragat tu..hehehe… gitulah sindrom mak umor 40an.. yang penting jangan tua sebelum waktu ..okay.. 🙂 ish.. dah citer citer ni.. rasa mcm nak jadi dropship pulak.. hahaha.. sbb dah suka sgt ngan BB cushion nih.

Skiinz  BB Cushion atau Advanced Triple Stemcell BB Cushion Foundation

Harga : RM89

Website: www.skiinz.com.my
Facebook Page: Skiinz BB Cushion
Instagram : Skiinz.Official

11 Comments

  1. JULIA JOHARI February 20, 2017
  2. Lya February 20, 2017
    • azni February 20, 2017
  3. Nina Mirza February 20, 2017
    • azni February 20, 2017
  4. myapilot February 20, 2017
  5. shiqeen sattar February 20, 2017
  6. Mama Kembar 3 February 20, 2017
    • azni February 20, 2017
  7. nadia johari February 20, 2017
  8. mas saari February 22, 2017

Leave a Reply to azni Cancel reply

CommentLuv badge