Seronoknya bila ber DIY birthday minecraft party theme

minecraft birthday party theme untuk birthday iman

Alamak.. tahun ni plan asalany tak nak buat… tapi .. tapi .. Hero dah tanya… siap request minecraft birthday party theme pulak tu.

Sebenarnya aku ni dalam dilema, sat nak buat.. sat malas .. abihlah kena kutuk ngan family aku. anak sorang pun tak buat.  At the same time cousin yang paling close pulak besdaynya hujung bulan 3. nanti mampuih dia tuntut nak buat.. jenuh jenuh..

so semua bertitik tolak dari situ. selepas berbincangan 3 beranak .. aku.. asben and besday boy.. We had a very serious discussion hokay..  so kami tanya soklan pada dia.. kena buat ker besday party tahun ni? dia ckp… kenalah… ” kawan kawan iman nnt akan tanya iman buat besday party kat mana” opps.. tak sangka dia boleh keluarkan ayat tu.. maknanya mmg ada berbincang mengenai ini dikalangan kawan kawan.. huhuhu hebatkan budak budak sekarang. lagipun last year we all celebrate 3 beranak kat genting jerk. majlis setiap 2 thn jerk..  lepas tu lama tak buat kenduri or jemput orang makan makan ni. tapi rumah akak ni kecik jerk confirm tak muat.

” kawan kawan iman nnt akan tanya iman buat besday party kat mana”

opps.. tak sangka dia boleh keluarkan ayat tu.. maknanya mmg ada berbincang mengenai ini dikalangan kawan kawan.. huhuhu hebatkan budak budak sekarang. lagipun last year we all celebrate 3 beranak kat genting jerk. majlis setiap 2 thn jerk..  lepas tu lama tak buat kenduri or jemput orang makan makan ni. tapi rumah akak ni kecik jerk confirm tak muat.

minecraft birthday party theme

creeper goodies bag loot bag yg dilukis oleh iman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VENUE untuk minecraft birthday party theme

so.. sekarang nak buat dimana??RUMAH? CAFE? MCD? Hotel? (gulppp)

kalau ikutkan buat kat rumah best.. tapi.. agak sempit dan juga nak mengemas tu yang bercinta nak buat.  tapi good thing ramai yang boleh datang… kat cafe mkn and ambience mcm best tapi tak ramai tak boleh datang..  research kat internet bukan main… tu belum set tema lagi.. sbb venue and tema ni mmg sgt bersangkut paut.

Akhirnya … we all decide with minecraft birthday party theme… tp.. emaknya ni tak berapa kenal sgt.. mcm tak femes jer kat malaysia ni.. kalau perempuan haruslah tema frozen kan ..

so bila I start google and and research especially dekat pinterest.. wahh… mmg hebat tema minecraft kat obersea ni. One thing about mat saleh ni.. derang suka DIY.. lagi pun bahan pun byk…  so we took that as a challenge.. cari barang2 and buat sendiri semua benda tu. even iman pun kena tolong buat. alhamdulillah..my self and husband mmg suka kut buat benda benda ni.. napa tah.. beria cari tempat and bahan bahan nak pakai untuk besday party ni. Memandangkan we all ni buat party pun 2 thn sekali so byk kerja tang nak cari bahan bahan yang lebih murah.

 

minecraft birthday party theme

personalised paper bag oleh iman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

minecraft birthday party theme

the making of diamond sword, print, tile, glue and potong pulak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sebelum ada juga p survey tempat2 yang selalu org buat besday party ni.. Dear azalea kat damansara, MCD, Pizza hut, Kfc, and beberapa Cafe yang mmg cun and in fact ada contact RUANG di subang. Akhirnya dpt idea nak buat dekat taman botani sbb budak budak ni sure nak lepas bebas jer kan. kih kih … maklum lah both of us dlm bidang masscomm and biasa deal dengan event .. siap p buat visit tau..

Setelah di ambil kira kos, venue, faktor jam, catering, guest list and bagai akhirnya tetiba dpt idea nak buat di putrajaya sbb dekat dgn rumah. Dessert buffet cari member yang tgh promo dkt FB dia.. haa tgk lah tu dessert yang ada comey comey kan. pastu ada panggil juga katering untuk sediakan bihun goreng, spagetthi and air air.. cuma adalah tambahan sendiri mcm sago, pasta tuna, jagung rebus and lain lain .

so venue : TAMAN BOTANI PUTRAJAYA. MUKTAMAD !!!

minecraft birthday party theme

gambar 3 branak yang ada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

so untuk sapa sapa nak buat nanti.. it cost you rm150 per hour dan sepatutnya kalau jemputan melebihi 20 org .. kena bayar rupanya. kih kih.. tak tau pulak… Actually byk lagi kos kos lain.,. contoh kalau pasang kemah ker… adalah kos lain… kalau nak tau lebih lanjut boleh refer pada pihak management nnt.

barang2 nak cari boleh search di Mr. DIY, kaison and lego boleh dpt dengan murah di jalan Raja Laut atau pun GM. or spotlight di ampang tapi errr.. barangnya mahal dong ah.. dah dpt loot bag kaler hijau di situ tp harnya nya mahal jugak.. pastu tak jadi beli.. turun 1 level ada 1 kedai brg kahwin .. hahaha sebijik sebijot. murah and byk..  terus lah grab

untuk tema MINECRAFT dekat malaysia mmg tak ada. pergi ke toys r us pun takde .. tapi nampak dkt US mmg tgh “IN” sekarang ni.. nasib baik lah ramai yang share file.. tapi perlukan skill untuk relayout and print.. wah.. terer kan I ckp haha.. sib baik lah omak ni ada bground design sikit.. pandailah godek ngan illustrator and pdf file.  bila tgk kat pinterest tu rasa mcm mcm nak buat.. tapi nak buat camna. mak pak pun kerja.. tak cukup masa … dok research jer dah banyak masa ambil.

so untuk emak emak.. boleh create semua idea and simpan dlm pinterest.. and boleh follow i punya pinterest jugak.. dah byk simpan  untuk reference. so ni i link pinterest

i. https://www.pinterest.com/azni/kids/

I mmg plan nak share all the files dekat sini juga.. tapi kena compress dulu tau…

1. steve

Nak kata penat tak juga… tapi heheh kelam kabut sikit jer.. mana nak amik ballon.. nak setup tempat lagi..

but kali ni memang berbaloi sbb iman dah 6 tahun.. mmg nampak sgt dia appreciate sgt besday party dia kali ni.  muka dia happy sgt sbb kawan kawan datang and dia orang pun bebas lari di padang. sampai gambar ngan mak pak pun kurang sbb dia dok main and layan sakan kawan kawan yang mai… tapi.. hahah ada juga benda yang terlupa nak letak.. contoh food menu .. toppers.. tu lahh kaluttt semua nak buat sendiri kaaan.. penat yang berbaloi 🙂

11045369_10152769065197712_8729331123027536644_o

geng tadika iman. tengok senyuman meleret iman tu..

 

11046735_10152769064592712_578503839827003109_o

kek cekelat creeper

 

steve head

props yg paling femes

 

 

11041925_10152769064902712_988286254985535479_o

half of family yang ada. ala piknik

 

 

Add Comment

CommentLuv badge