Rockstar Gym Malaysia khas untuk anak anak

Rasanya all parents agree yang budak budak ni fitrahnya bermain,  selagi kita tak bagi derang ni bermain memang akan terus memberontak jiwanya so.. talking about Rockstar Gym Malaysia ni, memang one stop centre untuk anak anak  bermain sepuasnya sampai penat.

Iman for example, sangat hyper active. Memang dia akan terus bergerak.. dan bergerak. Walau tengah belajar pun kaki dan tangan dia akan bergerak dalam masa yang sama.  Last Saturday dapat invitation untuk launching Rockstar Gym Malaysia di the mines. Wow… faboulous. A very good concept untuk child developemnt.

Wow… faboulous. A very good concept untuk child developement.

Bila kita orang sampai situ, iman tak tentu hala hahaha.. semua tempat dia pi check, segala ceruk lah. fuh! excitement yang  tak terkawal. Masa sampai tu nampak ada budak budak main tennis..siap dia susah hati  “iman takde raket ni.. camner nih!

rockstar gym malaysia

iman dah susah hati, sbb takder raket tennis nak main

Iman ni segala benda baru dia nak cuba, bagi dia harus cuba! dan memang tak takut nak mencuba…jadi korang paham pahamlah nak control budak pesen macam nih.

Sepanjang 3 hours dekat situ  we all sama sama memeriahkan majlis pelancaran Rockstar Gym Malaysia ni, lepas tu siap ada opening dengan acara aerobik kanak kanak. Memula iman malu malu.. tapi bila music dah pasang and instructor tu friendly pulak, senang lah iman nak sama sama menari bersama. Pandai dia orang ni amik hati budak budak. I loike.

rockstar gym malaysia

CEO rockstar gym

 

rockstar gym

aerobic time .. yeah.. keep moving

 

Eh.. seronok pulak tengok iman joget joget tu.. tapi yang paling seronok sebenarnya bila tengok dia boleh follow instruction walaupun dalam bahasa Inggeris. Iman boleh follow beat jugak… dan yang paling penting dia enjoy. ish…. Rockstar Gym Malaysia ni menggugat hati mama nak sign up iman laaa. Bila anak hepi, mama pun hepi nak oit…tengok muka dia tu, kemain dia berjoget dengan budak budak yang lain . Gitulah perasaan mak mak kan.

 

rockstar gym malaysia

haha poyo jer dapat training futsal. macam Christian ronaldo katanya

 

rockstar gym malaysia

adui.. tengok muka dia tuh… kemain.. senyum

 

rockstar gym

iman dapat kawan baru hari ni

Elok sahaja abis event, ada pulak acara latihan untuk futsal. Iman dengan hanya pakai walking shoes sahaja terus kata nak main. Energy sudah tak terkawal.. selagi tak bagi main memang dia akan merengek. Rasanya dekat 1 hour jugak training futsal tu. Before start, coach tu panggil duduk ramai ramai. Siap ada briefing session. hurmm.. “mama suka macam nih ada heart to heart session.” elok jer dia orang dengar instruction dari coach. Biasalah budak budak , kalau ngan mak pak jenuh. Dengan orang lain.. elok jer behave.

2nd, aku suka bila dia bercampur gaul dengan budak budak yang lain bangsa, selamba jer speaking hahaha.  Pandai pulak bersosial.  this is the things yang iman takde di sekolah integrasi.  Iman memang enjoy sangat.  Bila share gambar gambar dengan husband, dia pun teruja sama. tambah pulak iman beria bercerita dengan papa dia tu.

Baca : Kenapa sekolah Integrasi jadi pilihan 

 

okay okay iman, mama tau rockstar gym tu memang best

Sebenarnya ada macam-macam facilities kat situ.  Kebetulan ada jumpa satu parents tu yang dah sign up  di Rockstar Gym untuk anak perempuannya, sama juga macam iman jenis cepat teruja. Setiap hari sabtu akan spent masa dekat 6 jam or setengah hari, setiap program dekat situ dia kan join. Berbaloi sangatlah kalau macam tu kan. Plus dari aspek keselamatan pun nampak macam okay. Budak budak takkan keluar dari situ . Pendek kata selagi budak budak tu larat, join sahajalah apa sahaja aktiviti di situ dan ianya di buka setiap hari.

 

Program yang di tawarkan di Rockstar Gym Malaysia

Gymnastics, Ballet, Dance, Martial Arts, Yoga & Fit and Sports macam basketball, tennis, futsal, swimming  mengikut kesesuaian umur. Dan yang paling penting coach yang bertauliah akan bantu guide untuk anak anak kita. Sign up utk anak pertama dalam RM200 ++. untuk anak kedua lain pulak harganya which is lebih murah. Bayangkan kalau kita masuk programme untuk anak2 taekwando + swimming, for sure total RM300. tapi ini bukan 2 sahaja. semua programme boleh masuk. Sangat berbaloi, Value for money kan.

Tapi camana pun , untuk maklumat lanjut mak ayah boleh refer pautan ni yer. http://www.rockstar-gym.com.my/ aku tengok kat website dia orang tu siap ada 7 days free trial.

P lah try bawak anak anak weh!

rockstar gym

iman_rifqi_fairas___imanrifqi___%e2%80%a2_instagram_photos_and_videos

 

 

16 Comments

  1. YB Shehan November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  2. nadia johari November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  3. JULIA JOHARI November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  4. PCL November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  5. mas saari November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  6. umminani November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  7. NUR AZLINDA AZMAN November 15, 2016
    • azni November 15, 2016
  8. Mama Kembar 3 November 15, 2016
    • azni November 15, 2016

Leave a Reply to YB Shehan Cancel reply

CommentLuv badge