Pop Cake Hobi baru

POP cake??

pop cake frozen

Pop Cake ni kan..  memula aku pun rasa macam tak percaya, akhirnya aku pun sama terikut ikut orang baking membaking nih. Serius aku tak percaya dengan aku sendiri.

Actually kegilaan pop cake ni  bermula  masa  attend birthday party kawan iman. punyalah comey  pop cake ni. rasa pulak sedap, last last aku pulak yang beria makan. Pop cake yang tu karekternya Elsa frozen, rasa pulak mcm oreo.. favourite tu. so mmg lah harus ulang berkali kali

So finally 3 months ago aku attend kelas pop cake. hehehehe…

pop cake

Untuk orang yang tak pandai bake cake and  suka oreo nih so sgt lahhh senang bg aku … cuma yang mencabar masa nak buat ball tu… boleh crack and retak. pastu nak main dengan chocolate. wahh mmg remeh sbb tak boleh panas.. tak boleh sejuk.

Tapi yang bestnya sbb macam main play doh. hahaah

sebab bila dah jadi bentuk or karektor tu mmg perasaan yang osem.

pop cake minecraft

Satu lagi motivasi nak belajar pop cake ni sbb selama hari ni kalau buat brownies and kek, cik abam and iman macam tak berapa suka. tak pernah habis. tapi bila buat pop cake nih, kemain derang suka. pastu iman pulak siap request nak karakter apa.

Kata cikgu, bahan asas nak buat pop cake ni boleh je guna sebarang resepi kek tapi…… kena kurangkan Gula..sbb chocolate luar tuh dah manis. Haa betul dak? betullah kan.

pop cake captain america

 

Satu lagi guna oreo. ini mmg sedap. kalau nak buat bisnes pakai ni mmg bengkok hahaha.. mahal tu

Kedua bahan penting ; Cream cheese.  tu pun kena pandai pilih…

Next kena pandai pilih chocolate, cairkan dia.. kacau dia.. dip pop cake tu, pastu nak design lagi.

Ingat senang? susahhhhhhh. habaq hang……

Dah belajar kat you tube pun tak sama . kena jugak attend kelas…so aku dah attend 2 kelas, beginner and advanced dengan POP craze.  So far berbaloi baloi… siap banyak kali dapat order tau …tapi tak berani. sbb selalunya untuk makan sendiri.

Tapi  minggu ni akan siapkan order yang pertama ..sebab anak kawan…. aku gagah jugaklah buat..

Cuma sekarang ni masalahnya … untuk coloring tu sangat mahal. yang biasa biasa tak boleh.. tak cantik… Sekarang ni dalam proses nak kumpul color color tu.. susah tul nak cari oil candy tu….

untung orang yang tak suka baking tu.. heheheh jom kita ber POPcake

esok nak buat pop cake sofia the first.  Iolss dah siap print and design toppernya…

so meh nak share ngan you all…

Free printable : Sofia the first

free printable sofia the first

 

Add Comment

CommentLuv badge