Passion for travel

If we won  1 miilion… where should we spent  aaa??

travel honey… definitely travel..

 

from stansted to manchester

 

syukur punya hobby yang sama.. mkn.. travel… looking for new gadget… warehouse sale.. semua minat yang sama..but travel would be…definitely our first choice. life is not complete without it..makin jauh berjalan makin luas pandangan .. and more we appreciate apa yang ada disekeliling kita. : )Tapi, Passion for travel ni melebih segala galanya. Sanggup ikat perut sebab nak travel. sanggup tak tidor malam nak booking tiket murah. sanggup buat itinari yang banayk kali ubah.

We’ve been married for 11 years..awal tahun perkahwinan  banyak benda yang perlu disettlekan terlebih dahulu.. beli kereta..beli rumah.. berubat untuk dptkan anak.. hemm banyak pakai duit tu. 🙁
so dlm thn 2005, akhirnya we all plan untuk mulakan travel di bumi Allah nih di negeri anbiya. waktu tu umrah hanya dlm rm 4000 kut for 2 weeks.  rasanya dah jadi hukum wajib untuk kali pertama. alhamdulillah agaknya sbb dah lama pasang niat, tuhan permudahkan cara kami sampai disana.

Jadi untuk sapa2 yang minat travel tu.. mulakan dengan yang wajib dulu yer! simpan duit pergi buat umrah. Nanti anda akan diselubungi mister heheheh… betul apa. . Actually itulah yang penting dalam garis hidup kita.

Ada orang cakap, kita kena cakap hari hari kita nak travel ke mana. Ada yang letak map dekat rumah untuk negara yang kita pernah travel. itu semua minda bawah sedar. heheh tapi kami belum tahap tu. hanya rekod secara online sahaja.

Kadang tu kami rasa biarlah kereta kecik atau pun kereta lama. Janji tiap tiap tahun dapat jalan.  itu kami … kami 3 beranak. Iman pun dah dapat penyakit mak pak dia. Sentiasa looking forward untuk trip seterusnya.

passion for travel

Add Comment

CommentLuv badge