Panduan mengguna noxxa

PANDUAN MENGGUNA NOXXA

panduan mengguna noxxa

 

Secara ringkas dibawah ini adalah setting untuk panduan mengguna Noxxa dengan cara yang paling baik.  Tetapi selebihnya boleh lah guna kaedah cuba jaya yer.

( HP : high pressure, LP : low pressure , S : steam , SC : slow cook , KW : keep warm)

  1. Nasi – HP 3/7/8 ( ikut memasing)
  2. Nasi impit – HP25 + HP5
  3. Nasi lemak kukus – S30 ( steam bath)
  4. Pulut – HP7 + KW10
  5. Bubur kacang – HP45
  6. Ayam – HP10 – 15
  7. Ayam pencen – HP45
  8. Daging – HP30 – 45
  9. Tulang – HP45
  10. Bubur nasi – HP25
  11. Sardin – HP60 – 90
  12. Pop corn – HP1 – 2
  13. Telor – HP1 – 2
  14. Kuih/kek – S20 – 25 ( trus inner)
  15. Kuih/kek – S25 – 30 (steam bath)
  16. Ikan – HP3 – 4
  17. Ikan steam – S4 – 5
  18. Udang/sotong – HP4 – 5
  19. Jagung – HP8
  20. Ubi – HP8
  21. Defrost – HP2

Boleh refer resepi secara terperinci mengikut link ini

Koleksi Resepi

Tips:
🙈 Masa ni very subjektif yer.. Jgn terikat sangat. Ekceli terpulang kt kita utk mencaranya… Agak2 jika masa yg diberi panduan ni agak x sesuai boleh jer adjust..
🙉 mana2 masakan yg perlu letak santan, selesaikn HP dulu kemudian stirfry dn letaklah santan.
🙊 Kalau dh ikut masa tu tp korangnya masakan x jd contoh daging x empuk berkemungkinan piyok ada masalah… Mungkinla… 😬😬

 

Segala informasi yang di kongsi disini adalah basic sebagai panduan mengguna noxxa. Ramai yang telah explore dan mencuba dengan pelbagai resepi.  Dalam blog ini juga saya ada kongsikan beberapa resepi dari noxxa dengan lebih detail.  boleh rujuk koleksi resepi noxxa 1, koleksi resepi noxxa 2. Tambah2 bulan puasa nanti. boleh set jugak masa untuk masa nasi. Senang sangat kan. Kira ini adalah satu investment yang berbaloi untuk setiap ibu ibu.

Leave a Reply to lokmanamirul Cancel reply

CommentLuv badge