Pakej Percutian Ke Jepun untuk orang yang tak suka backpackers

Tiba tiba je mood rindu nak ke jepun melanda! Semuanya sebab anak sedara aku baru dapat posting ke Tokyo bermula July nanti.  Aku nak sangat insist atau paksa rela korang melawat ke negara  matahari terbit ini. Kalau tak mampu ber bacpack mcm aku korang boleh cari pakej Percutian ke Jepun yang ada.

Jepun ni serius best korang. aku selalu tanya anak aku yang pernah follow kita orang travel ke US dan Uk dan beberapa negara lain dia sendiri pun cakap nak repeat Jepun. Satu pengalaman yang priceless. Dari segi culture, teknologi,  orang, makanan, History, attraction, amusement park. Memang best. Selamba je biarkan anak aku tu jalan tertinggal di belakang. Tak risau lansung nak kena culik

BACA : Travelogue ke Jepun

 

budak yg demam masa ni tapi dia kuat semangat nak jalan

Walaupun Kos pengangkutan train di jepun sebenarnya mahal contohnya JR pass yang aku ambil untuk 7 hari dlm Rm1100 hahah lebih mahal dari tiket AIRASIA yang aku dapat pada masa itu dalam RM680. (korang nampak tak perbezaan tu) Tapi itulah satu pengalaman yang sangat sangat priceless and berbaloi

Lagi satu kalau korang pergi jepun tak turun berat badan memang pelik, sebab di sana kita akan terus berjalan dan berjalan tukar train. Tapi kami enjoy lah. hahah walaupun tersilap train.  bagi kami memang tak ada masalah sebab kami prefer untuk explore sebegini.

 

Pakej Percutian ke Jepun

sewaktu pergi ke factory outlet tiba tiba je snow turun di musim summer. ko rasa?? perghh… first time rasa snow..

Kalau ada anak bawak dia oang p tengk aquarium yang besar di sini. Osem

 

Bergantung sepenuhnya pada HP untuk tgk jadual train

 

Tapi tak semua orang mampu konsep redah macam kami tau. Haa mari kita tengok korang macam mana, kalau korang ada ciri ciri ini korang mampu travel macam kami.

Self Guided Tour/ Backpackers

  1. Buat research & Study tempat yang dituju
  2. Pandai buat itinerari
  3. Pandai baca map
  4. Cekap dalam penggunaan teknologi
  5. Rajin bertanya
  6. Sanggup Sesat
  7. Sanggup missed makan sebab nak cari halal food susah
  8. Tak kisah accommodation macam mana
  9. Sanggup pindah randah accommodation

 

Haa.. korang sanggup tak? Kalau sanggup kita geng. !!  tapi janganlah sekat niat korang tu kalau tak mampu follow cara aku ni. Korang boleh cari mana mana agen pelancongan yang menawarkan Pakej Percutian Ke Jepun. Banyak lagi korang kena tahu pasal travel ke Jepun ni sebenarnya. sebab kami pun tahu selepas kami balik. Alhamdulillah tak jadi ada-apa. Korang baca entri aku pasal info wajib tahu sebelum ke Jepun .

Pakej Percutian ke Jepun

So kalau korang decide nak cari agen pelancongan aku rekomen korang supaya menggunakan servis perlancongan daripada Muslimtravelbug Sdn Bhd.  Mereka menyediakan servis pelancongan lengkap penerbangan ataupun hanya ground arrangement sahaja.

LENGKAP PENERBANGAN -> PAKEJ PERCUTIAN KE JEPUN
GROUND ARRANGEMENT SAHAJA – >  PAKEJ KE JEPUN

Kenapa rekomen mereka?

  1. Berdaftar dengan kementerian pelancongan KPL 8549
  2. Harga pakej yang sentiasa dibawah harga pasaran Malaysia.
  3. Mempunyai pejabat operasi di Malaysia dan boleh dikunjungi bila-bila masa.
  4. Ahli pejabat terdiri daripada mereka yang pernah bekerja di agensi pelancongan muslim terkenal di Malaysia dan berpengalaman luas.
  5. Professional dan diiktiraf sehingga pernah menguruskan rancangan tv ASTRO RIA untuk penggambaran SYOKNYA SEOUL.
  6. Deposit rendah dan khidmat pelanggan dan mudah dan mesra.

Butiran Lanjut :

NO PEJABAT : 03 89575770 (Isnin-Jumaat 9.00-5.30 petang)
Alamat Pejabat : B-4-2 Putra Walk Taman Pinggiran Putra 43300 Seri Kembangan Selangor
Waze : Muslimtravelbug Sdn Bhd
Email : info@muslimtravelbug.com
Laman web : muslimtravelbug.com

9 Comments

  1. Nina Mirza May 24, 2018
  2. SalinaJohari May 24, 2018
  3. mas saari May 24, 2018
  4. lisak May 24, 2018
  5. ai May 24, 2018
  6. Mariana May 24, 2018
  7. yanieyusuf May 24, 2018
  8. Qaseh May 24, 2018
  9. Nadia Johari May 25, 2018

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: