cara cara membuat Oreo truffle

Resipi Oreo Truffle

Sapa tak suka makan oreo kan.. cicah ngan air susu plak mcm dalam iklan tu.. perghh. Iman mmg hantu oreo, dia tak berapa suka kek coklat. So terjumpa lah resepi utk oreo truffle. sgt senang! kadang kadang nampak macam buat pop cakes pulak.  Eh yer bermula dah oreo truffle ini aku terus masuk kelas pop cakes. Seronok sangat belajar masa tu.

Baca : Belajar buat Pop Cakes

 

oreo truffle

Oreo ni mcm mcm boleh buat. salah satunya truffle nih lah. so asyik mcm biskut sahaja kan. meh kita buat cara lain pulak

Bahan bahan yang diperlukan

1. Biskut  Oreo

2. cream chesse

3. chocolate

senang sgt uolls.. 3  bahan ni sahaja. Yang mencabar hanyalah masa nak buat bulat bulat tu dan juga nak dip dalam chocolate. Susah tau nak maintan kebulatan orea ni. Adunan cream cheese ni kena pandai lah . Kalau tak memang jadi lembik atau keras.

kalau nak tahu lebih detail dari you tube ni.  haa.. siap tutorial den letak nih. nnt kalau kita terer masak kita shoot muka sendiri pulak yer.. skrg ni tak terer lagi.. tapi suka jer nak share semua nih.

Bak kata  sifu POP cakes dari craze pop kita memang kena selalu prektis prektis untuk tahu coating chocolate dengan baik.

credit to : popsugar food

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!