nak bisnes online jugak…

SHAPE PLUS Hannah

Sekarang ni dah jadi trend semua orang dah berbisnes. Dulu tak berapa org percaya dengan bisnes atas talian nih. yerlah.. sapa nak percaya .. org tak nampak .. brg lagilah tak nampak. tapi lately nih dah jadi mcm satu kebiasaan dah  segala jenis barang boleh didapati dlm internet.  mcm perumpaan Just pay and post .hehehehhe…

Tambah lagi dengan adanya facebook, pages dan juga Fb ads.. makin rancaklah.  so saya pun tak terkecuali..mmg nak tahu penangan buat bisnes atas talian nih. for me.. it is interesting. feedback secara direct dengan client.. haa.. bukan semua orang ada skill ini. Bila dah masuk dlm komuniti ini barulah kita tahu. Mmg saya respect sgt  pada org2 yg buat bisnes online ni sbb ianya perlukan fokus  dan istigamah yang berterusan. Tapi bottom line ilmu mesti kena ada. kena rajin membaca dan explore benda benda baru.

Pokok pangkalnya usaha.

Bagi diri saya sendiri, saya mmg nak experiance  bisnes secara online. Untung sabut timbul. manalah taukan. perumpaan nyer.. kena letak 2 kaki baru kita tau jerit perih dan kemanisannya.  jadi dalam byk2 product saya pilih product shape plus sbb  ia kepunyaan kwn baik sndiri dan pernah menggunakannya dan tidak menghampakan. tapi ia lebih bertujuan untuk membantu kakak sendiri, dan saya suka nak explore dalam bidang design dan penggunaan Fb sebagai medium perniagaan.
Kedua dalam bisnes kain, kebetualan rancnagan untuk melancong ke vietnam tiba tiba saja beri idea untuk bisnes kain. ehehheheh semuanya tanpa di rancang. dan saya hanya mengikut arus… tak salah mencuba kan..

sekarang saya sudah ada 2 pages
1. https://www.facebook.com/CottonGossip

Cotton Gossip
2. https://www.facebook.com/pages/SHAPE-PLUS-Hannah/242615889144628

shape_plus_th

2 Comments

  1. Peluang Kerja Di Rumah June 18, 2013
  2. Buat Duit Online September 11, 2013

Leave a Reply to Peluang Kerja Di Rumah Cancel reply

CommentLuv badge