Jus Asam Kunyit Madu memang segarkan badan

First time

Akhirnya, tercapai hasrat nak mencuba Jus asam kunyit madu ni. First time tgk pasal jus ni tengok beberapa kawan yg ada promote di IG. Rasa macam tak mampu je nak telan, sebab aku bukan nye reti makan jamu jamu ni. Rasanya masa beranak dulu pun tak ada amik.. kalau amik pun sejenis PIL sahaja yang mampu masuk dalam mulut ni.

 

Jus Asam Kunyit Madu

Memula rasa takut nak telan, tapi lepas tu okay jer..

 

Owh…eh! ada lah experience amik jamu kunyit ni. hahah.. baru teringat masa tu kan tengah berusaha nak concieve. So mak bidan ni duduk rumah 2 malam , setiap kali selepas mengurut dia akan buatkan Just kunyit ni, di minum sambil beridiri tekan ibu kaki kanan atas ibu kaki kiri. Masa tu tengah berusaha nak dapat anak, telah sajalah.. tapi .. uwaa… tak ley masuk… rasanya memang tak habis.

 

BACA : 15 usaha untuk dapatkan zuriat

Lepas tu sejak ada zaman social media ni, ramailah pulak tengok kawan kawan yang start ambil jus ni.. terdetik dalam hati,… bagus ni tapi rasa tak mampu telan.  Especially bila google di internet banyak treatment dan supplement modern berasaskan kunyit.

korang baca kat Link yang aku refer sebelum aku start minum ni JAKM

 

10 Proven Health Benefits of Turmeric and Curcumin

  1. Turmeric Contains Bioactive Compounds With Powerful Medicinal Properties
  2. Curcumin is a Natural Anti-Inflammatory Compound
  3. Turmeric Dramatically Increases The Antioxidant Capacity of The Body
  4. Curcumin Boosts Brain-Derived Neurotrophic Factor, Linked to Improved Brain Function and a Lower Risk of Brain Diseases
  5. Curcumin Leads to Various Improvements That Should Lower Your Risk of Heart Disease
  6.  Turmeric Can Help Prevent (And Perhaps Even Treat) Cancer
  7. Curcumin May be Useful in Preventing and Treating Alzheimer’s Disease
  8. Arthritis Patients Respond Very Well to Curcumin Supplementation
  9. Studies Show That Curcumin Has Incredible Benefits Against Depression
  10. Curcumin May Help Delay Aging and Fight Age-Related Chronic Diseases

 

Personal experience

Kebetulan masa aku mula order stok JAKM ni, aku baru sahaja lepas operation buang LUMP di tengkuk. heheh aku tak sempat nak makan antibiotik. Ter skip satu hari… huhuh kenalah ceramah dengan mr hubby. Lepas tu badan terus ketar ketar nak demam.. alamak ..sejuk lain macam .

To be frank dengan korang, aku terus teguk JAKM.. masa tu tak pikir apa dah. Sebab takut demam, sebab aku ni sejenis kalau demam mau 2 minggu tak bangun. Lama dah tak kena demam macam tu

Alhamdulillah korang… Terus badan ni terasa panas kat dalam tu. Lega sangat.  hahah dah experience sendiri baru lah appreciate kan.

So entri aku ni memang aku nak citer, betapa bangganya aku dapat telan JAKM ni dan proven untuk diri aku sendiri.

 

jus asam kunyit madu

abam kita tak pandai minum ni tapi , soh juga try

Info khas

Byk khasiat jus asam kunyit madu homemade, kita masak dr bahan dan persediaan tradisional..untuk kesegaran berterusan bolehlah letakkn dalam peti sejuk. Kesegaran akan kekal selama 2-4 minggu.

JAKM ni homemade dan tanpa bahan pengawet. mengandungi ibu kunyit, halia, asam jawa , temu kunci, madu, saffron, habbatussauda, gula melaka. Setiap ramuan ni mengandungi manfaat yg tersendiri. Ibu Kunyit mampu menyembuhkan luka dalaman, mengempiskan perut, mencantikkan kulit, anti bakteria. Halia boleh mengeluarkan angin. Temukunci untuk kesegaran badan dan menambahkan tenaga,menghilangkan kelesuan dan letih2 badan. Saffron bagus utk penjagaan dan kecantikkn kulit. Habbatussauda mampu menstabilkan gula dalam darah, meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Madu untuk tingkat daya ingatan, anti kanser, tingkatkan kesuburan suami isteri dan manisan pengganti gula. Gula melaka pula sebagai pemanis bersifat antioksidan juga mampu mencegah serangan asma.

Antara khasiat Jus Asam Kunyit madu (JAKM)

  • membantu menurunkan berat badan
  • Bantu Rawat Masalah Kulit
  • Bantu Proses Pencerahan Kulit Secara Alami
  • Bantu Naikkan Aura Seri Wajah
  • Bantu Rawat Haid Tidak Tratur&Darah Kotor2
  • Bantu menstabilkan kolesterol dalam darah
  • Bantu Buang Angin Dalam Badan
  • Bantu Rawat Ibu2 Dlm Pantang/Lepas Brsalin
  • Bantu Melambatkan proses penuaan(awetmuda)
  • Bantu Rawat Luka Jahitan Lepas Brsalin
  • Bantu Rawat Masalah2 Rahim/Peranakan
  • Bantu Rawat Masalah Bau Badan
  • Bantu Atasi Masalah Keletihan
  • Bantu kurangkan masalah gastrik
  • Bantu Atasi Migrain/Kerap Sakit Kepala
  • ]menstabilkan gula dalam darah
  • tingkatkan kesuburan suami isteri
  • Mencegah batuk/selsema/asma
  • melancarkan sistem pencernaan
  • menurunkan paras kolesterol

 

Siapa Yg Perlu Amalkan

  • Wanita
  • Lelaki
  • Anak Dara

Jus ni boleh membuang angin dalam badan, mencantikkan kulit, awet muda, mengurangi lemak dalam badan, memperlambatkan proses penuaan, menyegarkan badan dan melancarkan peredaran darah.

Rasa masam2 manis, segar semestinya sedap. Boleh diminum sejuk/suam.
Minum 1/2 gelas (-/+60ml) pagi sebelum sarapan @ malam

Berat -/+ 360ml
Harga rm12 sebotol sahaja

https://www.instagram.com/i.am.anirza/

https://www.facebook.com/azrina.samsudin

https://www.facebook.com/jusasamkunyitmadu/

6 Comments

  1. sueizza October 27, 2017
  2. Qaseh October 31, 2017
    • azni October 31, 2017
  3. miminadam November 2, 2017
  4. YB Shehan November 2, 2017
    • azni November 3, 2017

Leave a Reply to azni Cancel reply

CommentLuv badge