Jom Jalan ke sabah

gunung kinabalu

View dr celyn hotel..

Agak2 kalau p sabah ,.. tpt mana yg teringin nak jejak di mana? hhehheh semestinya lah nak tgk gunung kinabalu dan juga pulau mabul. kalau sipadan tu teringin juger tapi… takut pun ada. Takut ngan lanun… Kih kih… Tp tpt tu cantikkan…

Btw.. akhir awal Dec 2012 berjaya juga sampai ke sana. tiket air asia yg dpt agak mahal sbb booking 2 months sblm terbang ke sana.. so bersama my brader and his family. hotel booking jer ikut booking.com. niat mula2 nak hotel yg femes di kaki gunung kinabalu. Pine resort hotel tp fully book. cantik sbb byk pokok pine yang ala2 salem high country… haa.. sapa pernah tgk iklan tu. but… dpt juga booking satu lagi hotel yang agak menarik. .. Nama hotel ni celyn hotel. nak masuk hotel ni sepruh jalan hotel jalan tanah okayy.., lalu kawasan kampung.. pastu naik bukit rasa mcm van tak boleh jalan..cuak semua org dlm van.

 

 

472180_10151199214607712_1244565673_o

Celyn hotel

Scenery mmg cantik… mmg besar sgt gunung kinabalu nih.. serius ! masa on d way ke sana jalan nyer seolah mengeliling gunung kinabalu.. sat rasa gunung tu belah kiri.. sat belah kanan… mmg GAH gunung kinabalu ni. We all pergi taman negara tu. pusing2 kwsn tu. naik keter jerlah. Sejuk sgt… Pastu masa dok ronda2 hujan. Ada plak rainbow.. Masyallah … Cantiknya.. Pastu rasa dekat sgt dengan puncak. Teringin nak panjat jugak satu hari..huhu sempat ker..makcik dah tua… Stamina pun takdor… Takut hangit hangit tahi ayam jer.

And then turun Kota kinabalu, Aprtment di booking mengikut i.bilik.com. fuh hampeh.. kena tipu… Kena tipu dgn owner sbb owner nye yang tak dpt dihubungi. Tp customer servic i.bilik ni okaay… very helpful. nasib baik dpt cari hotel yg berdekatan. makanya transport pun terpaksalah di ambil lebih hari.

 

 

 

477916_10151200262727712_1037972263_o

View Gunung kinabalu dr tmn negara

Celyn hotel

Celyn hotel

 

 

 

 

 

 

 

Makan..please…jgnlah mkn dekat pasar filipina tu.. mmg kena ketuk kow kow.. tambah cuti sekolah.. lagi lah depa tekan. Giler mahal siut.. Sbb the next day p cari udang nak bawak balik. Baru rm20.kg sekilo… Tp masa mkan depa charge dkt rega rm 80.00 sekila.. Heheh tu my sis in law habaq lah.. I tak terer bab beli2 ni.

323210_10151199236027712_1890485492_o

Pulau sibu

Citer pssal pulau… Org kata pulau sana cantik.. So nak juga pergi pulau yg dekat tu, for me… Tidak berapa memberansangkan lah. I’ve been to pulau perhentian 3 kali…. . Air cantik tp ikan n snorkeling aktiviti tu tak best lah. Susah nak jumpa ikan. But i believe pulau mabul n sipadan confirm cantik. Pastu tourist punyalah ramai… Sbb dkt dgn kk… So org spend 3 jam lepak situ dah boleh balik… So bottom line.. I tak suka! Ngeh ngeh…

Lagi satu… Ada member p sabah suggest p makan lala bakar.. So sib baik lah bekas my bro in law ni willing nak tunjukkan. Byk rupanya kedai kat situ. Berderet… Pastu balun juga kelapa bakar… Huhu not badlah… Air kelapa tu jadi mcm lemak n panas ler..kih kih… Nasi goreng daging yg di order..hehehe tak sedap… Tp depa balun jugak. Lapar punya pasal.

621981_10151200097327712_206504498_o

lala bakar

So itulah cerita sabah… Percutian hujung tahun 2012. Best part hanya di gunung kinabalu.. Yg lain biasa jer. Tapi kalau ada rezeki ulang ke sabah… Teringin sgt nak p pulau mabul.

Add Comment

CommentLuv badge