Iman dan H1N1

Alamak iman kena demam H1N1

Balik dari indoor game , badan iman terus panas.. nasib baik mmg ada stby  ubat demam dan selsema. Tapi demam tak kebah selama 3 hari. mama n papa gilir2 jaga iman. Masuk hari ke 4 .. rasa mcm dah sihat jadi iman masuk tadika. Tapi hati memang tak sedap. Sebab lain macam betul demam kali  ini. Takkan iman kena deman H1N1 kut. alamakk

iman kena H1N1

Rasa Tak sedap hati pulak sbb bdn makin panas menjelang senja, seperti biasa  terus bwk jumpa klinik dr ting yang opposite IOI mall. Seperti dijangka kan kalau demam hampir 5 hari pasti kena tahan masuk hopital. dr. tin risau kena H1N1. sbb byk kes akhir akhir ini katanya. Kami memang tak risau pasal bil rawatan sebab semua company cover. Kami risau iman tu. anak wehh..

so masuk hari ke ke 2 di hospital our nightmare jadi realiti. Iman sah H1N1. Terkedu seketika. tak tahu apa agaknya dan bagaimana nak handle situasti ini. but good thing dah mmg ada di hospital.

Alhamdulillah iman cepat recover. mungkin sbb aturan ubat dan antibiotik sgt sgt membantuk. Cuma kesaanya iman jadi tantrum sbb setiap 4 jam kena gerak mkn ubat. kalau bwk keluar dari bilik baru ok mood dia.

paling lawak setiap kali dr. ting datang check. sampai dr ting ckp “ Boy.. I know u not sleeping… don’t pretend aa..” manalah dia dpt idea tu kan..

Add Comment

CommentLuv badge