Iklan Raya 2018

Sure korang dah tonton banyak iklan raya 2018 yang best kan kan. Ada yang best, ada yang macam biasa jer..macam-macam mesej dan persembahan.

Di sini modernmumthingy akan menyenaraikan 10 iklan yang kami rasa paling best.

Antara faktor-faktor yang kitorang tengok adalah jalan cerita, idea, corak production, lakonan, feel dan juga branding. Mesej kena jelaslah kan dan di samping tu perlulah ada mood hari raya yang tidak membosankan. Bukannya semata-mata ‘hard sell’.

Iklan tu bila tengok tak berkelip sampai habis dan kemudian rasa macam nak tengok lagi. Ada jugak iklan yang teramat cliche atau bosan rasa macam nak forward je.

Ada antara kita yang suka iklan tangkap leleh syahdu tisu berkotak-kotak, dan ada juga yang kata kenapalah iklan raya kena sedih ye..bukan hari raya kena gembira ke ? So kami tak kira iklan itu sedih leleh atau kelakar terbahak bahak ye. Kami merasakan kedua-dua tu ada mesej yang tertentu.

And our selection for top 10 ialah (tidak mengikut turutan). Ada sedih ada yang happy.

 

Iklan Raya DBKL

Tudung Khadijah-Bisik Hati Mak

 

TM-Mak Long Bawang

Toyota-Jalan Cerita Mula

 

SP Setia-Cerita Sampin

 

CIMB-Tanam Cempedak Tumbuh Nangka

Dominos Pizza

Touch N Go

Antara iklan raya lain yang  sempat ditonton ialah seperti berikut.

  • Watson
  • MBSB
  • Star Media Group
  • Habib Jewels –
  • KFC
  • ASTRO
  • Hong Leong
  • Sime Darby Property
  • Jakel
  • Panasonic
  • Hari-Hari
  • Audi
  • MAS
  • DiGi
  • Petronas
  • TNB
  • Lazada
  • BSN Prudential
  • Maxis

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!