Fraserhill yang nyaman

P #fraserhill ni best nyaman.. Tp nak nyampai ke sana tu, seksa tul rasa #fairasaznitravel

Instagram filter used: Normal

Tp nak nyampai ke sana tu, seksa tul rasa #fairasaznitravel

View in Instagram ⇒

 

01-03-2016 – genaplah iman rifqi umor 7 tahun  pastu 04-03-2016 Genaplah anniversary  mama and papa  yang ke 16 tahun. ALHAMDULILLAH.

So tahun ni celebrate ke mana?  Ke Fraser Hill saja dong. Actually memang dah lama mengidam nak sampai ke sini. makanya pada umor 42 tahun ni lah baru sampai ke sini. hahahah.. syukur alhamdulillah.Udara kat sini mmg nyaman.. sedap jerk. tapi… nak nyampai ke situ.. aduh… seksa betul rasanya.  tapi sebab nak sampai jugak jugak.. tabahkan hati jelah iman rifiqi tu muntah jugak. hahahaha.. sian dia.

lagi satu sebabnya tahun ni tak buat apa apa untuk iman makanya we all decide spend sikitlah untuk hotel. teringin lama dah nak sampai Smoke house nih..  RM350 tu kira mahal tau untuk bajet traveller untuk aku nih. kalau p bali dah dapat hotel best giler dah nih.. hahaha… teruk tul aku nih.

HOtel kat fraser hill ni banyak, tapi jarak antara satu sama lain agak jauh dan sunyi… orang pun tak berapa ramai.  that is why kita orang willing to spend lebih sikit unutk hotel nih, sebab boleh agak dah tak byk aktviti boleh dilakukan dekat sini.  Adalah jugak aktivti sikit sikit. Ada tempat memanah, tempat berkuda, main boat, lepak di golf course… and cycling.

[gm album=4 module=photomania]

Kebanyakkan guest yang duduk di smoke house nih mat sallerh, tak jumpa plak orang melayu. Mungkin dengan senibina tu dan juga makanan yang di serve sesuai dengan tekak dia orang kan.

Rm360.00 semalam with breakfast, hehhe berbaloi ker? swimming pool takder.. Tv pun takder.  Bagi aku berbaloi.., sbb rasa macam peaceful sangat.  paling kelakar, masa breakfast awal pagi, dengan waiter yang serve makan tuh, bunyi burung berkicaun perghhh.. iman cakap

“mama, macam kat syurga laa” hahaha kelakar..macam lah dia pernah pergi syurga. tapi maksud dia macam best sangat.

korang bayangkan kalau kat hotel biasa pagi pagi buffet tu orang dok kalut amik breakfast, bunyi budak dok keriau sana sini, tapi kat sini senyap and relax jer. We all dah agak dah, so terpaksa standby beli lego untuk iman so dia tak lari lari and kacau sini sini hahaha.. amacam? bijak dak?.

Setup dia mmg english abis. sukalah sangat sangat, disebabkan orang tak ramai .. hahaha makanya aku melayan posing lah… Asben plak sedap dapat cycling pepagi, berkabus tu..

 

 

Add Comment

CommentLuv badge