Demam blog pulak, nak jadi blogger lah

Nak jadi blogger

Bila dah start berblog ni.. terus terfikir mmg mcm2 benda yang nak tulis.. cuma masa ada atau tak shj.. hahaha.. jangan tak tau…di saat mengarang idea ni, tengah terlibat dalam satu sessi conference.  Serius nak jadi blogger ni, tapi ilmu tak banyak. Semangat berkorbar plak nak menulis and kongsi pendapat ni  membuak buak disebabkan tetiba kwn kwn pun berjinak pasal nak menulis blog.

Nak jadi blogger bukan sahaja kena pandai menulis, banyak benda yang henda kena belajar. Anatar banyak benda yang b blogger kena pakar

  1. kalau pakai word press kena tahu teknikal
  2. kena tahu SEO,
  3. kena tahu optimize image untuk elak blog jadi berat.
  4. Kena pandai marketing diri sendiri
  5. Kena tahu content

 Serius bukan senang nak jadi blogger.

Selama hari ini aku mmg suka bermonolog dalam diri kalau ada benda yang saya fikirkan,  sbb sekarang memang seperti tidak bekesempatan untuk kongsi bersama suami seperti dahulu.. sebabnya  anak “cemburu”  kalau terlebih berbicara dengan papanya.. well actually dia pun nak participate dalam discussion tersebut..

Nak jadi blogger

Actually banyak idea nak kongsi, and harapnya dpat memberi manafaat kepada orang lain juga.  Juga mungkin dpt berkongsi pendapat dengan viewer yang lain.  Haa.. ini antara list idea nak tulis di blog nanti. Kalau sempat mmg akan cuba curi curi masa untuk menulis…tapi yang pasti saya akan cuba menulis perkara yg tidak sensitif,  yang tidak akan merosakkan akidah ..huhuhu yang inilah yang paling ditakuti..  kalau ada.. sila lah beri teguran pada saya .

  1. muslim traveler
  2. bandung.. bandung
  3. Friendship
  4. Money Vs family
  5. Ofis environment
  6. Design
  7. Budak mass comm generasi baru
  8. Generasi Y
  9. Bajet
  10. Beli rumah
  11. Bebas hutang
  12. Kenangan manis
  13.  Anak .. zuriat
  14. Family
  15. HCI..
  16. My Roadmap
  17. Saving .. saving.
  18. Insurans

Yang pasti .. aku ingin menjadi penulis yang dapat memberikan inspirasi kepada orang lain.. wah.. tinggi harapan ni… hahahhahaha…  Jadi rasanya, mungkin aku boleh memulakan segala yang aku rasakan atau fikirkan  di luahkan diatas pena ‘keybord’ ini. Mungkin saya  ini dalam kategori orang yang kuat berfikir atau berangan,  bak kata suami ..  masa tidur sahaja saja agaknya otak aku ni berehat..

Nak jadi blogger  Nak jadi blogger  Nak jadi blogger  Nak jadi blogger  Nak jadi blogger

 

[blogroll-links categoryslug=”blogroll”]

No Responses

Add Comment

CommentLuv badge