Transit di doha, 3 jam tapi lalui proses macam satu jam

Transit di Doha,  rasa macam kelab kabut lah

Aku rasa korang pun tau kan… Qatar airllines ni semestinya kepunyaan negara qatar so flight ni Transit di doha dlm 3 jam. Lapangan terbang ni tidakla h secantik klia. walaupun kawan aku ckp baru lepas renovate..  Nampak mcm agak lama.  or maybe aku tak masuk kawasan utama. Mungkin lah kan. Aku bayangkan macam di dubai, tak sehebat yang aku bayangkan.

Err penting ke tengok semua ni hahahah…

 

Katanya kami akan transit di doha ini untuk tempoh 3 jam. tapi dengan melalui segala proses dengan  org mmg ramai ya amat, agak terkejar2 jugak. 3 jam tu macam tak ada apa. Memang sekejap. Dekat sini aku tengok  macam titik pertemuan pulak aku tgk antara timor dan barat. segala macam umat manusia ada. Jadi seronok pulak tengok gelagat semua orang.

Rasanya kalau bandingkan ngan Dubai confirm jauh beza, mmg jauh beza. However.. Masa disini aku tgk rupa bangsa mmg dah berlainan dari kat klia. Ramai yg mcm dr negara afrika, arab dan jugak india. Pakaian pun mcm2 lah pesen yg tak biasa aku tgk. Tetiba teringat scene MIB or man in black yg tpt transit alien semua tu. Hahah bukan nak kata derang ni alien tp tu yg asing dr pandangan mata biasa. hehehe tak baik aku ni kaan.  tapi serius weh.. mcm2 bangsa aku tgk.

 

Baca Day 1 Travel ke Amerika

 

Kalau dah byk pak arab .. Taulah kerenah derang. Naik meluat pun ada. Ehheh biasalah kan . Mai negara kita pun eksen semacam inj kan tpt dia org. Kadang kesian tgk stewardess jenuh nak betulkan barang dlm hand luggage tu. Mat saleh jugak yg gentleman tolong . Hurm tipikal asian kan..

Experience naik qatar ni kira 2nd time. Okaylah food dia.. Boleh terima. Iman spt biasa enjoy dgn aktiviti main game dan tgk movie. Tetiba dpt plak hadiah spongebob lagi.. Senyum lebarlah.:)

Dr qatar ke JFK amik masa dekat 12 jam jugak ni.. Keras buntut. Movie byk dah khatam. Hehehhe… Camnalah stewardess seme boleh tahan kan..

Aku plak tak boleh tidoq.. Tetiba teringat blog lama tak update .. So saja nak rekodkan kenangan2 ke negara uncle sam ni.

 

transit di doha

makanan yang we all dapat sepanjag dalam flight

Transit di Doha

Ruang menunggu di Doha airport

 

 

Add Comment

CommentLuv badge