Mudahnya buat Custom Gift dengan Printcious. com secara online

Korang pernah buat photobook, mug, print poster, print bantal comel, atau apa apa sahajalah secara ONLINE ? Aku dah banyak kali buat buku photobook secara online sebenarnya.  tapi aku belummmmmm… pernah buat Custom gift seperti print Poster atau MUG. Ini pengakuan aku lah. adakah aku  ketinggalan? huhuhu…  tak kan… lambat sikit jer.

Tapi ..jeng jeng ada orang introduce aku pasal printcious. Laaa…. Mudah dengan Printcious rupanya.

Aku ni suka mencuba benda benda baru ni  macam ni,  tetapi  aku juga pernah menjadi freelance designer untuk publishing. Untuk kerja kerja  design ni aku selalunya pakai software macam photoshop, illustrator dan in design. Selalunya untuk kerja kerja printing ini memerlukan resolution yang tinggi untuk menjamin kualiti final output. Jadi memula aku pikir okay kah antar artwork sebegini. pikir punya pikir sampai tak buatlah dulu.

Aku agak skeptikal sebenarnya untuk sebarang kerja kerja yang dihantar secara online. Susah jugak orang macam aku ni kan … cerewet dah… tapi semua designer ada perangai cerewet macam aku barulah hasil akan mantop hehehe.. tapi aku tak cukup cerewet so  tak lah mantop lagi.. Eh!

So masa untuk berubah kepada sesuatu yang baru

 

 

Kalau ikut website dia orang nih… memang senang sangat caranya.  Pilih produk > Upload Gambar > Tambah Text > Hantar order. Perghhh… semudah ini sahaja wei…Korang rasa macam mana ? Senang ke susah. Sebab ada kawan kawan atau kakak kakak aku yang bukan IT savy sangat takut nak deal dengan benda benda macam ni hahahaha…

Eh jangan gelak .. Ini cerita benar. Sebab aku banyak buat study pasal User Experience. nantilah kita  cerita Experiance dalam konteks yang lebih formal. hehehhe gitewww.

 

Ni aku acah acah test letak gambar yang aku shoot masa kat jepun dulu .. ewahh kemain gambar laki aku kan

 

Tapi benda benda online dah jadi trend sekarang ni.  Rugilah kalau tak follow kan. Benda yang susah kita senangkan. Dah depan mata, dan menjimatkan masa,

So aku pun cuba cubalah godek www.printcious.com ni. Memang not bad lah . Banyak benda yang ditawarkan. Dari korang simpan jer gambar gambar korang tu apa kata korang hasilkan dalam benda yang paling kreatif di sini.

Rajin pulak aku nak merieview Printcious ni kan. Sebab aku tau orang akan google maklumat macam ni . Samada ianya genuine atau tidak and lain lain laa.

Langkah – Langkah

  1.  Register/ Daftar terlebih dahulu.

    Haa… ini perkara pertama yang korang buat kalau masuk benda camni.. maksud aku bila deal dengan benda benda online.  Nanti korang yang frust  sebab dah buat bagai tapi rupanya korang tak register pun lagi. Dah  jadi kerja sia sia yer dak. So pastikan korang daftar yer. Alaa senang jer tu, kalau malas nak taip ko login jerlah pakai FB. Dan jadi Single sign On kan.  Senang kerja .

     

    Daftar disini okay

  2. Plih Gift mana yang korang berkenan.

Familiarize terlebih dahulu dengan sistem atau portal ini  Lepas tu tengok apa yang ditawarkan oleh pihak printcous. Macam aku plan asal nakk buat poster jer tapi sudahnya jadi tamak haloba sebab tengok macam macam yang dia orang offer dalam website ni. Terus rasa nak buat macam macam. Aduhai nafsu nafsi orang perempuan memang macam ni kut erk. Ada mug, Ada canvas, ada luggage tag. Pokoknya semua best bestlah . Mau tak telan air liur haha.

 

haaa pilih apa yang korang nak buat. Macam macam ada ni..

 

So inilah antara info yang aku boleh share dengan korang. Bagi aku sangat senang and sempoi. Bottom line let’s be creative in simple way. Printcous kan ada. Seronok kalau boleh personalise macam ini. Barulah bermakna kan.

BACA : Jom have fun KidZania GO! @Quill City Mall Kuala Lumpur.

 

“If you are looking for button batch for university, don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, photo booth rental is your best entertainment.”

3 Comments

  1. SalinaJohari April 5, 2018
    • azni April 5, 2018
  2. mas saari April 5, 2018

Add Comment

CommentLuv badge