Buffet ramadhan ala pasar malam mewah di DoubleTree Hilton

Malaysia memang terkenal dengan syurga makanan tambah tambah bila setiap musim perayaan dan keraian. Bila musim ramadhan menjelang, pasar ramadhan lah menjadi tumpuan semua oranga untuk menikmati juadah ramadhan yang terhidang dengan pelbagai makanan yang menarik. Kali ini DoubleTree by hilton membawakan buffet ramadhan yang berkonsepkan Lavish   “Pasar Malam” atau konsep mewah yang sangat sangat menarik.

Setiap kali bulan ramadhan aku juga ada beberapa menu wajib bagi kami pilih di pasar ramadahan seperti roti john, mee rebus tulang dan beberapa lagi.  kiranya macam menu Rare atau yang susah kita nak jumpa.

Masa kecik- kecik aku masih ingat aku suka makan nasi ulam dan juga rojak singapore. Makanan-makanan sebegini seumpama nostalgia aku bersama keluarga. Paling best lai chee kang yang famili aku jual complete dengan pisang kaki dan kembang semangkuk.

 

BACA : Korang juga boleh lihat Senarai Ramadhan Buffet 2018  untuk semua hotel terpilih di Kuala Lumpur dan Selangor

 

Jadi sempena bulan ramadhan, DoubleTree Hilton akan membawa semua pengunjungnya berbuka puasa ala pasar malam tetapi didalam suasana ambience yang cosy tetapi mewah. Susunan dan pilihan makanan yang disediakan memang menepati menu yang biasa kita lihat di pasar malam tetapi ia dibentangkan dengan cara yang istimewa, bersih dan pelbagai jenis juadah.

Harga Buffet Ramadhan di DoubleTree by Hilton KL:

  • Minggu Pertama (17 – 23 Mei 2018) -bermula dari RM148 nett
  • Minggu Kedua  & Ketiga (24 Mei – 7 Jun 2018) – bermula dari RM158 nett
  • Minggu Keempat (8 – 14 Jun 2018) – bermula dari RM148 nett
  • Early Bird (tempah dari 15 April – 15 Mei 2018) – bermula dari RM128 nett

Maklumat Lanjut:
Website: flavoursbydoubletreekl.com
Telefon: 03-2172 7272

Alamat:

Makan Kitchen,
Tingkat 11
DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur
The Intermark
348 Jalan Tun Razak
Kuala Lumpur
50400 Malaysia

Kelebihan Berbuka di Double Tree Hilton

  • Menu yang dari pasar malam tetapi dihidangkan dengan cara mewah
  • Susunan atau layout dalam restaurant ada yang memberikan ruang privacy untuk group group kecil
  • Sering menjadi pilihan syarikat korporat kerana ruang yang pelbagai
  • Berbaloi dengan harga yang di tawarkan

antara pilihan dessert and sweet

Pilhan Modernmumthingy

Disebabkan juadah yang terlampau banyak, aku jadi rambang mata sehingga tidak tahu nak mulakan yang mana. Tapi sebagai bekas anak peniaga pasar ramadahan aku ada beberapa pilihan juadah yang korang tak boleh MISSED dah jatuh kategori wajib kut.

gambar kaunter lai chee kang ini pun menyegarkan

 

  1. lai chee kang – Rasa lai chee kang paling asli. complete dengan gingko nuts, aloe vera, white fungus, longan, red date. Kadang kadang yang dapat di pasar malam atau pasar ramadhan kita boleh lihat banyak sagu merah hijau kuning, dan manis air gula semata-mata. Jadi yang ini airnya sangat sangat asli terasa keherbaan itu. Terus aku paksa nani yang turutt serta bersama aku untuk cuba juga. Haaa dia pun kata memang terbaik ya amat!!
  2. Laksa Sarawak – Aku mula kenal laksa sarawak dalam 4 tahun lepas di rumah terbuka kawan. Sejak dari ini aku hunt laksa sarawak dimana sahaja. Memang payah nak dapat. Tapi Kalau ke sini korang kena amik semangkuk laksa sarawak.  Bagi aku sangat sedap.
  3. Nasi Daging – Aku memang penggemar nasi daging dan selalu la buat di rumah sejak2 belajar dari kakak ipar. Jadi hehhe pastilah aku cubakan! Yang ini pun terbaik.
  4. Rasbery Cream puffs. – untuk kaunter dessert, pastikan korang ambil 2 atau 3 cream puff ini. Aku memang belum pernah jumpa spesies ini. Kira jatuh cinta pandang pertama. SEDAP!!

Seksyen Makanan

  1. Hidangan utama –  Nasi, kari gang, udang harimau masak lemak tempoyak
  2. Aneka kerabu, ulaman, Popiah basah, Ayam percik
  3. Ramadah Buffet bazaar pasr malam – kambing golekm ikan bakarm char kuaw tiew, apam balik, noodle station, Satai
  4. Spices of Indian – hote tandoor counter seperti chichken tandoori, local indian street
  5. Oriental Chinese
  6. Sweet treats

Haihh nyesal tak makan banyak

satay pun ado

antara kawasan yang ada

kuih muih melayu, kurma jangan dilupa

penggemar buah pasti akan suka

Pilihan kerabu yang melampu

Buffet ramadhan Doubletree Hilton

pilihan makanan dari kaunter indian spices

laksa sarawak yang power

Buffet ramadhan Doubletree Hilton

popia basah weh

kaunter dessert

jangan lupa amik rasberry puff tu

syurga dessert

8 Comments

  1. Mama Kembar Tiga March 22, 2018
  2. Lya March 22, 2018
  3. IQ aka Izyan Balqis March 22, 2018
  4. akubiomed March 22, 2018
  5. mas saari March 23, 2018
    • azni April 3, 2018
  6. cikzacom March 26, 2018
  7. Qaseh March 26, 2018

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!