Apa? P ke Hcm, vietnam lagi?

Masa cuti sekolah march lalu.. Iolls terjebak ke ho chi minh lagi.  Walaupun dah muak nak berjalan ke sana sebenarnya. Sbb kalau sebut vietnam maknanya shopping baju baju and kain kain.  Tp kita gagah jugak nak p sbb my sis and my sis in law teringin sangat nak sampai sana.

 

 

 

Kalau uolls tanya i best ke dak hcm ni? Hurmm dah tak best hahahha. Zalim tak bunyi nya .

Sebab nya

  1. Design baju sama  dari 3 thn lepas
  2. Design tudung derang byk tiru produk malaysia contohnya skrg limpahan tudung naelofar yg lengkap dgn label tau.  Sebijik sebijot. I beli jugak wpun i ni stokist naelofar sbb nya nak compare.
  3. Makanan halal kat sana mahal
  4. RM kita jatuh jadi barang tidaklah murah mcm dulu.
  5. Byk brg vietnam dah boleh dpt kat malaysia
  6. Sbb ada pasar kemboja kat parit buntar hahahahaha

Tapi..

Kalau nak pergi juga ke hcm ada beberapa benda penting yg uolls kena buat dan akan menyesal kalau tak buat

  1. Tempah baju kain chiffon. Dpt dlm rm120 siap satu hari. Kat malaysia tempah shj dah double . Itu masuk kain yer
  2. Tempah seluar kerja rm70 boleh dpt kualiti elok punya.
  3. Minum kopi vietnam
  4. Pho mee halal kat sana
  5. Biji teratai tp beli kat org muslim yer
  6. Bag backpack deuter, karrimor murah. Tp korang pilih design yg ala2 ori tau.
  7. Beli buah n potonb sendiri kat hotel

Lagi satu baik korang beli kat butik yg okay sbb berkualiti contohnya butik hong anh.  Jubah n tudung dia mcm better sgt dr yg lain.

Sebelum ni iolls p utk trip bisnes tp kali ni utk soping raya. Hehe puas lah jugak utk soping sendiri. Tp sbb dah biasa p hehe boleh agak lah.

Tp camner pun hepi sbb dpt bawak my sis p jalan2 . Derang x biasa travel jauh. Kalau ikut pakej mahal kan.  Ni sib baik adik dia kuat jalan boleh lah redah sendiri.

Add Comment

CommentLuv badge