About

ninijaafar
Hai… and welcome to my page. Assalamualaikum!

This little website is all about me..my family and our journey.  modern mom on a mission. You know what? saya punya minat yang mcm macam… dari traveling,  food, art & design, gadget, photography and luv everything about kids dan sekarang dah mula minat pada yang lebih feminin,  koleksi tudung tudung dan juga suka pulak nak bermakeup . Tetiba dah tua ni terasa  perlu jaga keterampilan diri itu sgt penting especially untuk org yang akan menjangkau umur 40 an nanti. Tapi sebenarnya seorang yang sempoi jer..

Basiccally blog saya ni version mak mak yg umor 40an lah. mungkin adik adik remaja tak berapa minat nak baca tapi inilah apa yang sorang mak rasa. buttttt…. tapi rasanya  saya masih belum ketinggalan sbb saya sgt suka pada gadget and technology. heheh adik adik yg muda pun lum tentu ada minat yang macam akak ni kaan…betul tak? Kata orang saya ni nampak muda dari umur.. katalah kan.. because i enjoy my life so much.

Blog ni juga umpama diari atau catatan apa sahaja dalam perjalan hidup kami sekeluarga terutamanya untuk iman. supaya memori dia dari kecik dpt di ceritakan dalam diary mama dia ni ha!

Dolu dolu masa zaman universiti ambil dalam jurusan mass communication, kemudian menceburkan diri dalam bidang IT dengan syarikat R&D IT di kuala lumpur. Secara tak lansung kena belajar ilmu ilmu berkaitan IT, design, graphic, website dan yang penting project management.  Bernasib baik dapat sambung belajar  pula di UITM.. in visual communication and new media.

saya seorang yg tegas, komited.. setengah org kata nampak garang.. tapi sebenarnya saya ni suka berseloroh and agak gila gila. dibesarkan dengan adik beradk seramai 9 orang , yang mana hobi sekeluarga makan, travel and ketawa.

Rasanya jiwa saya ni besar.. sbb suka untuk mencuba ilmu yg baru.. dan tidak suka ketinggalan tapi  masa yg ada selalu tak memcukupi. kadang2 nafsu untuk mencuba benda baru tak sepadan dengan masa yang ada.

Punya suami yg sangat penyayang and penyabar.. tapi yg penting minat makan dan juga travel yang sama. Impian kami untuk bebas hutang seawal yang mungkin… hehehe dan berpeluang untuk travel  tempat2 yang belum dikunjungi.. Amin

Add Comment

CommentLuv badge