8 Fakta Vitamin C Serum yang akan membantu memperbaiki kulit

Sebenarnya aku baru  tahu betul betul kelebihan Vitamin C serum di saat aku mencari info untuk masalah pigmentasi aku ini. Vitamin C sangat sangat membantu untuk mengurangkan masalah pigmentasi ini,  tetapi fakta yang paling menarik aku jumpa adalah Vitamin C merupakan jenis vitamin yang tidak dapat diproduksi langsung oleh tubuh.

Heheh mungkin orang lain dah tahu, tapi serius aku baru tahu pasal ini.

Ya..  aku ambik mudah sebelum ini. Bila terngadah baru lah nak belajarkan. Sekarang info semua dihujung jari, nasib baik … hehhe.. jadi seperti biasa bila aku dapat info aku sukalah titipkan dalam entri ini supaya semua pun mendapat manfaat sekali, yang penting bila aku tak ingat aku refer semula blog aku sendiri.

Hurmm sepatutnya aku selitkan literature or reference yang aku godek godek disini supaya lebih valid.  Nanti aku update semula entri time to time bila aku jumpa okay.

8 Fakta Vitamin C Serum

Sebelum ini aku ada kongsikan pasal masalah hemoglobin aku kan, aku juga terjumpa satu fakta yang menarik. Untuk gallakkan penyerapan iron lebih tinggi carilah yang sedia ada Vitamin C. Ianya lebih efektif.

Haa .. korang tahu tak pasal ini ? … aku rasa korang pun macam aku kan.. tak tahu jugal.

Jadi bagaimana pulak penjagaan kulit untuk luaran ? Selain daripada mengambil buah buahan yang mempunyai kandungan Vitamin C ini secara dalaman, kita digalakkan juga untuk mengambil produk skin care yang mempunyai kandungan Vitamin C.

Vitamin C adalah vitamin yang larut dalam air, dan pembuangannya pula sewaktu kita membuang air kecil. Untuk itu lebih elok, sebaiknya kita mengambil serum yang mempunyai kandungan Vitamin C yang mempunyai konsentrasi  Vitamin C semata – mata.  Antara produk yang aku rasa memang popular dan mampu milik adalah Serum Vitamin C Annona ini.

Penggunaan Serum Vitamin C ini membantu kulit kita menyerap Vitamin C yang kita oles dan letakkan di kulit kita.

8 Fakta Vitamin C Serum

  1. Menggalakan produksi kolagen
    Masalah kekurangan kolagen akan menyebabkan timbul garis halus dan kedut yang membuatkan kita nampak lebih tua. Penggunaan Vitamin C yang tinggi antioksida akan membantu meningkatkan pengeluaran Kolagen.
  2. Melindungi Kulit dari terus rosak pancaran cahaya
    Vitamic C hebat dalam melindungi kerosakan kulit dari sinaan UVA dan UVB. Ianya bukanlah alternatif terbaik sebagai pelingdun tetapi gabungan sunscree dna Vitamin C benar benar baik untuk kulit kita
  3. Mengurangkan lingkaran hitam mata
    Sangat membantu mengurangkan bulatan di bawah mata.  Kulit akan nampak lebih sekata,
  4. Mempercepatkan proses penyembuhan
    Kajian Vitamin C memang mempercepatakn penyembuhan semulajadi badan. Jadi ia sangat ideal untuk kulit diseluruh baan kita. UNtuk bahagian muka sememangnya baik untuk menyembuhkan luka kecol, parut jerawat dan lain lain kecacatan.
  5. Mengurangkan skin discloration
    Vitamin C yang berkulaiti juga dapat membantu kita untuk mendapat kulit yang lebih seragam dan sekata.
  6. Memperbaiki kelembapan kulit dan hidrasi
    untuk mereka yang ada masalah kulit kering, Vitamin C ini adalah wajib dipakai. Vitamin C sememangnya dapa memperbaiki kandungan kelembapan dan penghidratan keseluran kulit kita.
  7.  Kulit lebih cerah dan sihat
    Di samping meningkatkan kulit keseluruhan kulit anda, vitamin C dapat mencerahkan kulit yang kusam dan membolehkannya kelihatan lebih sihat dan lebih glowing.  vitamin C pasti akan menjadikan kuli lebih sihat, segar dan revitalized
  8. Mengurangkan Inflamasi
    Ia juga didapati bahawa vitamin C,  mempunyai ciri-ciri yang mengurangkan keradangan. Ini sesuai untuk orang-orang yang bangun pada waktu pagi dengan bengkak yang sedap di sekeliling mata atau kawasan kulit / muka yang lain. Sedikit serum vitamin C boleh mengurangkan masalah ini.

 

8 Fakta Vitamin C Serum

Kenapa perlu mula menggunankan Vitamin C Serum  annona

  • Ramai orang memilih vitamin C berbanding dengan serum kimia lain dan produk penjagaan kulit kerana serum vitamin C adalah semulajadi.
  • Tidak perlu bimbang  untuk reaksi kulit kerana tidak ada bahan kimia atau bahan-bahan lain yang boleh dipersoalkan.
  • Serum vitamin C dirumuskan dan dihasilkan untuk menjadi produk yang boleh dipakai untuk digunakan setiap hari.

Cara penggunaan Vitamin C Serum Annona

  • Terbaik digunakan sebanyak 2 kali sehari
  • Harus diletakkan di muka sebelum menggunakan make up. (pastikan ianya serap terlebih dahulu)
  • Selepas menggunkan daily facial toner

Point paling penting yang aku nak korang tahu, produk Vitamin C Serum ini berjaya mendapatkan KKM : LULUS KKM NOT161004544K. So selamat lah untuk digunakan. Ianya mempunyai 10x ganda Vitamin C dan ia akan memberikan kesan yang lebih pantas berbanding biasa.

 

Maklumat lanjut

One Response

  1. polo jafri April 29, 2019

Add Comment

CommentLuv badge

error: Content is protected !!